Zo maak je de perfecte foto voor je kerstkaart *

foto kerstkaart

Een paar jaar geleden maakte ik voor het eerst een kerstkaart met een foto van Aukje erop en inmiddels is het een soort traditie geworden. Alleen is het tegenwoordige een stuk moeilijker, want er moeten nu twee meisjes op de foto in plaats van één…

Toen ik voor de eerste keer een kerstkaart maakte met een foto van Aukje, stelde het niet zoveel voor. Ik verzamelde wat spulletjes, kleedde Aukje leuk aan, zette haar op het krukje en maakte snel een paar mooie foto’s. Leuk filtertje eroverheen en onze kerstkaart was klaar. Inmiddels heb ik wat meer ervaring met fotografie en leg ik de lat steeds hoger voor mezelf. Ik vind het ook gewoon zo leuk om te doen! En mede door deze tips lukt het me toch elke keer weer om een leuke foto te maken…

foto kerstkaart
  1. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk ruim van tevoren wat plaatjes op Pinterest bijvoorbeeld, zodat je goed weet wat je wilt. Als je weet hoe je de foto wilt hebben dan kan je materialen gaan verzamelen. Denk ook alvast na over waar je de foto wilt maken, wat je je kindje(s) aan wilt trekken en hoe je alles op de foto wilt zetten.
  2. Probeer om ruim op tijd te beginnen. Lukt de foto de eerste keer niet, laat het dan een paar dagen rusten en probeer het dan nog eens. Je hebt dan nog tijd genoeg.
  3. Zorg dat je met ’n tweeën bent. Als jij de foto maakt kan de ander je kindje(s) afleiden of juist aan het lachen maken, net wat je wilt.
  4.  Heb je een kindje dat niet graag op de foto wilt, geef hem of haar dan een activiteit om te doen op de foto. Denk aan het versieren van de boom, weggooien van een sneeuwbal, spelen met kerstlampjes en meer van dat soort dingen. Zo gaat je kindje op in de activiteit en heeft hij niet in de gaten dat je een foto probeert te maken.
  5. Zet indien mogelijk je camera op een stand waarin je foto’s kan blijven knippen. Anders moet je elke keer opnieuw wachten tot het goede moment en hopen dat je dat moment ook vast kan leggen. Als je kan blijven knippen dan zit er vast iets leuks tussen!
  6. Bewerk dan je foto mooi na. Gebruik eventueel een filtertje voor de ultieme kerstsfeer en je foto is klaar.
  7. De finishing touch van je foto geef je hem door er een echte kerstkaart van te maken. Bij Kaartje2go hebben ze kant en klare frames, waar je zelf je foto in kan zetten en dan is je kerstkaart pas echt klaar. Denk aan een gouden glitterrand, sneeuwvlokken over je foto, sterretjes of een fotocollage, het kan allemaal!
  8. En een laatste tip, koop speciale kerstpostzegels voor je kerstkaarten. Een kerstpostzegel is namelijk goedkoper dan een gewone postzegel dus dat scheelt weer.
kerstkaart
(Oude foto, slechte bewerking, maar je ziet het idee 😉 )

Mijn eigen kerstkaarten zijn in ieder geval al besteld. Leuk weetje, als nieuwe klant van Kaartje2go krijg je je eerste kaart gratis en ze zijn ook nog eens als beste getest door Kassa en de Consumentenbond. Zeker even een kijkje nemen dus. En ze hebben ook leuke nieuwjaarskaarten. Handig voor als je te laat bent met je kerstkaarten 😉 of als je gewoon iets anders wilt. Ook hier kan je nog gewoon je kerstzegels opplakken want de decemberzegel kan je trouwens gebruiken tot en met 3 januari.

Heb jij weleens je eigen foto voor op je kerstkaart gemaakt? En heb je nog aanvullende tips? Ik hoor het graag!

kerstfoto kids
foto kerstkaart
kerstkapsel
foto kerstkaart
kerstfoto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.