Zussenliefde? Maar niet altijd hoor…

Dikke vriendinnen zijn het en als er iemand aan haar kleine zusje komt dan neemt Aukje het voor haar op. Knuffelen in de ochtend en voor het slapen gaan, maar zo gaat het heus niet de hele dag hoor. Ze kunnen elkaar namelijk ook flink in de weg zitten…

Maandag schreef ik hoe lief de zusjes voor elkaar zijn. En het grootste gedeelte van de tijd zijn ze ook ontzettend lief voor elkaar. Maar soms…

  • Als Aukje de speen van Emmi afpakt, om haar een kus te geven. Dan gaat Emmi gillen uit protest of ze bijt in Aukjes lip (oeps).
  • Soms, of eigenlijk steeds vaker, willen ze tegelijk met hetzelfde speelgoed spelen. Nou ja, Aukje wil spelen en Emmi wil ermee rondrennen. En zodra Emmi in de gaten krijgt dat Aukje het ook wil, dan houdt ze het nog langer en steviger vast.
  • Als Aukje het dan toch af probeert te pakken (wat ze overigens niet mag van mij maar wat erg moeilijk is) zet Emmi het op een gillen. En dat kan ze hard!
  • Tijdens het avondeten ligt Aukjes bestek soms te dicht bij Emmi. Zij grist dat meteen van tafel en dan wordt Aukje weer boos want dan kan zij niet meer eten.
  • Ze kunnen ontzettend jaloers op elkaar zijn. Als de een een kus krijgt dan wil de ander ook (dat vind ik dan weer niet zo erg 😉 ), maar ook om knuffeltjes, koekjes en speelgoed kunnen ze mopperen op elkaar.
  • Gisteren betrapte ik Aukje er zowaar op dat ze zand in Emmi haar romper aan het scheppen was… Maar o wee als je ook maar één korrel zand in haar shirt gooit, dan is het huis de zandbak te klein.
  • En niet te vergeten hoe ontzettend ze elkaar kunnen klieren. Als Aukje op de bank ligt te slapen dan wil Emmi haar wakker kietelen en als Emmi bij ons in bed zit ’s ochtends, dan wil Aukje tot vervelends aan toe aan haar oor kriebelen ofzo.
  • En als klapper lijken ze het beiden wel leuk te vinden als de ander pijn heeft. Zo wilde Aukje graag mee toen Emmi inentingen kreeg en ook Emmi heeft al eens staan lachen toen Aukje pijn had.

Ach ja, volgens mij hoort het er een beetje bij toch? Het grootste gedeelte van de tijd vinden ze elkaar gelukkig erg lief 🙂

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.