Hoe voorkom je ruzie in bed? *

date night thuis

Ben je net verliefd, dan kun je je waarschijnlijk niets romantischer voorstellen dan samen slapen. Het bed hoeft niet groot te zijn, je ligt toch lekker knus tegen elkaar aan. Naarmate de tijd vordert en het nieuwtje ervan af is, kan samen slapen echter ook tot flinke ergernissen leiden. Je houdt elkaar wakker, en dat is niet de bedoeling. Hoe voorkom je dat samen slapen uiteindelijk tot ruzie uitloopt?

Zorg voor je eigen dekbed

Wist je dat de grootste ruzies in bed ontstaan door ergernissen over het dekbed? Slaap je samen onder een 2-persoons dekbed, dan is er altijd iemand die zich hiervan meer toe-eigent dan de ander. De ene partner rolt zich op koude dagen volledig in, terwijl de ander ligt te rillen onder de laatste paar centimeter dekbed die over zijn. Maar ook als het niet koud is kan een gedeeld dekbed tot ergernissen leiden. Lig je net lekker, geeft je partner een ruk aan het dekbed waardoor je wakker wordt. Heel vervelend! Word jij regelmatig wakker doordat je een dekbed deelt met je partner? Kies dan eieren voor je geld, en zorg dat je ieder een eigen dekbed hebt. Vind je dat echt niet romantisch? Dan kan een lits-jumeaux dekbed misschien ook wat verlichting geven. Dit is een extra groot dekbed, zodat je net wat extra ruimte hebt.

Een eigen matras kan beter zijn

Zeker wanneer je een lichte slaper bent, kan ook het delen van een matras tot ergernissen leiden. Iedere keer als je partner zich omdraait in zijn of haar slaap beweeg jij automatisch ook een beetje. Is je partner nogal een draaikont en ben jij geen vaste slaper, dan kan dit ervoor zorgen dat je iedere nacht meerdere keren wakker wordt. Niet de bedoeling! Ook hiervoor geldt: heb je last van elkaar, zorg dan voor een oplossing. Ieder een eigen matras met eigen bodem kan een hoop verlichting geven. Zelfs als de matrassen dicht tegen elkaar aan liggen, wordt de hoeveelheid beweging die je van elkaar voelt hiermee al flink verkleind.

Maak goede afspraken

En tot slot, een goede communicatie is sowieso belangrijk binnen een relatie, maar als het om goed slapen gaat misschien wel extra essentieel. Als je partner je ’s nachts wakker houdt en jij zegt er niks van, loopt de spanning op en barst uiteindelijk de bom.

Maak dus tijdig goede afspraken met elkaar. Dat kan om praktische zaken gaan, bijvoorbeeld of je wel of niet tegelijk naar bed gaat en hoe je in dat laatste geval de ander niet wakker maakt. Maar ook over het wel of niet snoozen van je wekker, met de kans je partner hiermee wakker te maken, kun je maar beter duidelijke afspraken maken. Zo voorkom je een hoop ergernissen en blijft het een stuk gezelliger in de slaapkamer.

* Dit is een gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.