Hier moet je op letten bij het kopen van een kinderwagen *

kinderwagen kopen

Jeej je bent zwanger! Gefeliciteerd! Het liefste ga je waarschijnlijk meteen los met shoppen; babykleertjes, kinderkameraccessoires en natuurlijk een kinderwagen! Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten bij het kopen van een kinderwagen?

Kinderwagen kopen

Ga jij een kinderwagen kopen? Dan is de eerste vraag die je jezelf wilt stellen of je een kinderwagen zoekt voor langere termijn, die dus van baby tot peuter te gebruiken is, of zoek je iets anders (denk aan een buggy of fietskar bijvoorbeeld)? De combiwagen wordt het meeste gekocht, hier zit namelijk zowel een reiswieg als een kinderzitje bij. De eerste paar maanden gebruik je de reiswieg en daarna gebruik je het zitje. Een goede kinderwagen heeft een verstelbaar zitje, zodat je baby daar ook al in kan liggen wanneer hij uit de reiswieg is gegroeid, maar hij nog niet zelfstandig kan zitten. Dan leg je het zitje wat platter en kan je toch gezellig samen op pad.

Eén of twee?

Dan bedenk je of je de kinderwagen voor één of twee kinderen gaat gebruiken. Ben je voor de eerste keer zwanger van één kindje dan is de keuze voor de hand liggend. Ben je zwanger van een tweeling, dan zoek je uiteraard een wagen waar twee kindjes in passen. Maar ook wanneer je voor de tweede keer zwanger bent en je oudste kindje nog vrij jong is, kan een duowagen heel erg fijn zijn. Je hebt ook wagens die je later alsnog uit kunt breiden, zoals bijvoorbeeld de Thule Sleek. Ideaal voor wanneer je nog niet zeker bent van je keuze.

Wandelen of joggen?

Ben je sportief aangelegd en wil je een sportieve kinderwagen kopen? Kijk dan eens naar de kinderwagens met drie wielen in plaats van vier. Deze wagens zijn over het algemeen wat lichter en wendbaarder, waardoor ze ideaal zijn om mee te gaan joggen. Zo heeft de Thule Urban Glide 2 bijvoorbeeld een wendbaar voorwiel, wat je vast kunt zetten wanneer je ermee gaat joggen. Onmisbaar voor een sportieve kinderwagen is ook de, met de hand te bedienen, rem. En daarnaast is het ook fijn om te bedenken waar je de wagen het meeste gaat gebruiken. In de stad of in het buitengebied. In de stad zijn massieve banden fijner, terwijl in de natuur luchtbanden juist weer fijner zijn.

Groot of klein(er)?

Ook niet geheel onbelangrijk, past de kinderwagen achterin je auto? Hoe klein moet je de kinderwagen in kunnen klappen? En is de duwstang verstelbaar? Misschien niet perse nodig wanneer jij en je partner even groot zijn, maar bij een groot lengteverschil toch best een ding, zeker als je de wagen beiden vaak gebruikt. En hoeveel opbergruimte heb je nodig? De meeste kinderwagens hebben wel een opbergrek onderin, maar er zit natuurlijk wel verschil in grootte.

sportieve kinderwagen

Veiligheid

Laten we de veiligheid niet vergeten. Je wilt geen kinderwagen kopen waar je kindje zelf uit kan klimmen. Vijfpuntsgordels zijn fijn, die krijgt je kindje niet zomaar zelf open en dus weet je zeker dat je kindje goed vast zit. Maar denk ook aan de veiligheid in het donker. Ben je van plan om ook in de schemer te gaan wandelen? Zoek dan een kinderwagen met reflectiestrepen waardoor je toch goed opvalt.

Looks

Natuurlijk worden ook de looks niet vergeten. Want je kunt wel op al bovenstaande punten hebben gelet, maar is de kinderwagen totaal niet jouw smaak? Dan wil je er waarschijnlijk alsnog niet mee worden gezien. Gelukkig kan je heel veel kinderwagens tegenwoordig zelf nog gedeeltelijk ontwerpen of aanpassen, dus meestal komt het dan ook met die looks wel goed.

Budget

En tot slot, wat is je budget? Je kunt een kinderwagen kopen en vervolgens drie maanden droog brood eten, maar is dat wat je wilt? Want je hebt net zo’n goede kinderwagens voor een veel kleiner (en fijner) budget. Goedkoop is namelijk echt niet altijd duurkoop, als je maar goed onderzoek doet en weet wat je koopt 😉

Dit is Thule

Of het nu de spectaculaire natuur ontdekken is of de wereld rondreizen met familie en vrienden, we willen allemaal graag genieten van een actief leven.

Bij Thule delen ze de wens om vaker te genieten van onze passies. En dat betekent ook minder zorgen hebben over hoe we al het nodige kunnen meenemen. Al meer dan 75 jaar creëert Thule oplossingen om de avonturen in het leven te vereenvoudigen. Hun aandacht is volledig gericht op het ontwikkelen van slimme, stijlvolle producten die milieuvriendelijk zijn, van hoge kwaliteit, en veilig en gemakkelijk in gebruik. En dat allemaal zodat jij de spullen mee kunt nemen die je het dierbaarst zijn.

Wat je passie ook is, wat je ook najaagt.
Waar je ook heen gaat, wat je ook meeneemt.
Met Thule kun je volop genieten van je actieve leven.

Bring your board
Bring your bike
Bring your skis
Bring your gear
Bring your kids
Bring your love
Bring your dreams
Bring your passion
Bring your life.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.