DIY: een geboortebord maken

geboortebord makenAl eerder liet ik weten dat ik niet zo goed wist of ik nu zelf een geboortebord moest regelen, of dat het ook dit keer weer door vrienden en familie geregeld zou worden. Maar ik kwam iets tegen op internet dat ik erg gaaf vond en besloot dus toch om wederom ons eigen geboortebord te maken…

En dit is hem geworden! Gaaf hè? Ik ben er zo blij mee en eigenlijk is het super makkelijk om zelf te maken. Je hebt nodig:

  • Zes houten planken (meer of minder mag ook)
  • Een houten paal
  • Verf geschikt voor buiten
  • Een grote kwast en een kleine om de letters mee te verven
  • Een printer of letter sjablonen

Stap 1: de woorden bedenken

Tijdens mijn zoektocht naar mooie geboorteborden kwam ik een aantal van dit soort borden tegen. Op de meeste borden stond een geboortedatum, maar dat zou betekenen dat iemand die nog na de bevalling erop zou moeten schilderen. Ik heb alles graag zelf in de hand en heb er daarom voor gekozen om er geen datum op te zetten. Dat hebben andere geboorteborden immers ook niet. Ik koos voor de woorden “Hoera – een dochter – geboren – Emmi – trots – drie hartjes”. Maar wil jij meer of minder woorden, dan kan dat natuurlijk ook.

Stap 2: hout regelen

Toen heb ik Maikel de planken laten regelen. We hadden dit nog ergens liggen als afvalhout, en hij hoefde er dus alleen nog “nette” planken van te maken door ze recht te zagen en wat gladder te schuren. Omdat het voor buiten is, komt het niet zo heel nauw en mag er best wel wat verschil in de planken zitten. Maar je kan natuurlijk ook gewoon naar de bouwmarkt gaan en daar planken op maat laten zagen.geboortebord maken

Stap 3: verven

Daarna was ik weer aan de beurt. Ik kocht bij de bouwmarkt drie kleine potjes verf de geschikt zijn voor buiten. Ik koos de kleuren grijs, roze en wit en legde de planken op de volgorde waarvan ik dacht dat het leuk zou staan. Toen heb ik alle planken geverfd. Twee grijs, twee roze en twee wit. Na twee dagen drogen (maar één dag was misschien ook al wel genoeg geweest) kon ik de woorden erop verven. Ik heb hiervoor geen sjablonen gekocht, maar dit was achteraf gezien misschien wel makkelijker en sneller geweest. Ik heb de woorden die ik op de planken wilde hebben in verschillende lettertypes uitgeprint, op de planken gelegd, heel hard overgetrokken met een pen en toen stonden de lijntjes in de verf en hoefde ik dus alleen nog maar in te kleuren met een fijne verfkwast.

Stap 4: het resultaat

En na het drogen was Maikel weer aan de beurt. Hij mocht de bordjes op de paal timmeren en uiteindelijk de paal in de tuin zetten. Missie geslaagd!

Zo zie je maar weer, een geboortebord maken hoeft dus niet moeilijk te zijn. Had jij een geboortebord in de tuin en heb je deze zelf gemaakt of geregeld of werd dat voor je gedaan? Ik hoor het graag!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

diy geboortebord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.