Tips voor het organiseren van een themabruiloft *

themabruiloft

Ben jij, net als ik, gek op themafeestjes? Hoe gaaf is het dan om de mooiste dag en het mooiste feest van je leven ook een thema te geven?! Maak van je bruiloft een echte onvergetelijke themabruiloft met deze tips!

Gefeliciteerd!

Ben je verloofd? Gefeliciteerd, dat is natuurlijk fantastisch. Nu je verloofd bent, wordt het binnenkort tijd om te gaan beginnen aan het plannen van jullie bruiloft. Je kunt een bruiloft natuurlijk op verschillende manieren aanpakken. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een intieme bruiloft, maar ook een bruiloft met alles erop en eraan is een optie. Waar je ongetwijfeld een onvergetelijke indruk mee zal achterlaten op jouw gasten, is met een themabruiloft. Een themabruiloft kan dan ook zeker goed zijn om te overwegen. Maar hoe organiseer je eigenlijk een themabruiloft?

Kies een thema dat bij jullie past

Om een themabruiloft te kunnen organiseren, is het natuurlijk belangrijk dat je een thema kiest. Dit kan nog best een klus zijn, want er zijn echt talloze thema’s voor je bruiloft waar je uit kunt kiezen. Denk hier dan ook goed over na, want als je het eenmaal definitief hebt besloten en je hebt hier ook al andere stappen op aangepast, kun je haast niet meer terug. Bij leuke thema’s voor de bruiloft zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld bohemian, jaren ’60, black & white, strand, vintage of tropisch. Dit zijn echter slechts wat voorbeelden, je kunt uit ontzettend veel thema’s kiezen. Denk er goed over na en beslis samen.

Trouwlocatie die past bij het thema

Als je eenmaal een thema hebt gekozen, is het tijd om te kijken naar de trouwlocatie. Als je een themabruiloft wilt organiseren, is het goed om te kijken naar of de trouwlocatie die je voor ogen hebt ook binnen dit thema past. Als dat het geval is, creëer je namelijk sowieso al een goede sfeer. Wat een aanrader is, is om via het internet op zoek te gaan naar verschillende soorten trouwlocaties. Kijk ook zeker eens bij Weddingspaces, zij hebben een groot en mooi aanbod aan trouwlocaties. Heb je ergens een toffe trouwlocatie gevonden, die jou geschikt lijkt voor de grote dag? Dan is het verstandig om deze locatie even in het echt te bezoeken. Zo kunnen jullie bepalen of het aan jullie verwachtingen voldoet.

Huwelijksuitnodiging

Hebben jij en je partner ook de trouwlocatie uitgekozen? Iets dat ook gedaan moet worden, is het versturen van de huwelijksuitnodiging. En je raadt het al: dit kun je helemaal in de stijl van jouw thema doen. Dit geeft de uitnodiging net dat beetje extra. Je kunt zelf creatief aan de slag gaan met het maken van een huwelijksuitnodiging, maar je kunt er ook voor kiezen om het te laten maken of online te bestellen.

Bruidstaart

Als jouw bruiloft in een bepaalde thema is, is het natuurlijk ook leuk als je ervoor zorgt dat de bruidstaart hier goed bij past. Als je voor een bekend thema kiest, is de kans dan ook groot dat dit mogelijk is. Heb je liever geen bruidstaart maar een sweet table? Of een combinatie van deze twee? Ook dat kan natuurlijk perfect binnen het door jullie gekozen thema.

Decoratie

Als je hebt gekozen voor een themabruiloft, is decoratie een must. Je wilt er tenslotte voor zorgen dat jouw bruiloft helemaal in stijl van het thema is. Decoratie speelt hier een grote rol in, dus het is belangrijk om dit te regelen. Kijk eens of er online leuke decoratie te vinden is in het thema van jouw bruiloft. Je kunt hier helemaal mee uitpakken, want als je eenmaal leuke decoratie hebt gevonden kun je vaak niet meer stoppen.

Muziek

Ook niet geheel onbelangrijk op de bruiloft: de muziek. Muziekstijlen zijn er in alle soorten. Kijk of er ook een muziekstijl is die goed bij het door jullie gekozen thema past. Als dit het geval is, sluit dit natuurlijk mooi aan bij de bruiloft.

Kortom, bij het organiseren van een themabruiloft komt heel wat kijken. Van het kiezen van een thema en het zoeken naar een trouwlocatie Rotterdam, Amsterdam, Utrecht of heel ergens anders tot het regelen van de decoratie en de muziek: het kan je best wat tijd en moeite kosten. Echter zal dit het wel allemaal waard zijn, want een themabruiloft zal een bruiloft worden om nooit te vergeten! Alvast een hele fijne dag gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.