Wat moet je doen als je ringen vastzitten aan je vingers? *

gouden sieraden

“Kom meiden, ik smeer jullie even in”. Toen we vorige week in Turkije waren, heb ik meerdere flessen zonnebrand versleten. Om mijn ringen niet vol te smeren wilde ik ze bij elke smeerbeurt afdoen, maar na een hele ochtend in de zon te hebben gelegen, ging dat ineens niet meer zo makkelijk. Mijn vingers waren wat dikker geworden door de warmte en dus kreeg ik mijn ringen niet meer af…

Ringen verwijderen met een vette crème

Als je ringen vastzitten aan je vingers, is het natuurlijk altijd belangrijk om kalm te blijven. De eerste stap die veel mensen nemen is om te proberen de ringen te verwijderen met een vette crème zoals vaseline.. Als je geen crème hebt, kun je hier ook conditioner, olie of boter (of uiteindelijk toch gewoon die zonnebrand 😉 ) voor gebruiken. Ook kun je proberen je ringen te verwijderen met crème en een combinatie van een van de volgende andere methodes.

Je arm boven je hoofd houden

Een tweede manier om te proberen je ringen te verwijderen, is door je arm een paar minuten boven je hoofd te houden. Door je arm hoog te houden, loopt er minder bloed door je arm en is de kans kleiner dat je vingers verder zullen zwellen. Je ringen verwijderen kun je het beste doen door deze voorzichtig naar links en rechts proberen te draaien.

Je vingers en ringen onder koud water houden

Als ringen om je vingers vastzitten, zwelt de rest van je vinger vaak ook een beetje op. Hierdoor wordt het lastiger om de sieraden te kunnen verwijderen. Door de zwelling zet je huid ook uit. Door je ringen en je vingers een paar minuten in koud water te dompelen, ga je gedeeltelijk de zwelling tegen. Probeer vervolgens (onder of boven water) de ringen voorzichtig van je vingers te draaien. Let op dat je niet te koud water gebruikt!

Ringen verwijderen met een touwtje

Voor onze laatste manier om ringen van je vinger te verwijderen, heb je alleen een touwtje nodig. Dit touwtje steek je eerst onder je ring door. Als dit niet lukt, kun je proberen om dit te doen met een tandenstoker of pincet. Zorg ervoor dat het touwtje een stuk onder je ringen uitsteekt, hier moet je namelijk rustig aan kunnen trekken later. Daarna wikkel je de rest van het touwtje strak (maar niet té strak) om je vinger. Dit kun je tot je knokkel doen of verder als dit nodig is. Vervolgens ontrafel je het lint van je vinger door aan de onderkant voorzichtig aan het touwtje te trekken. Als het goed is, schuiven de ringen dan mee naar boven! Dit kun je een paar keer herhalen als het een beetje geholpen heeft. Als je ook last hebt van vastzittende ringen, krijg je ze met deze tips hopelijk weer snel van je vinger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.