Charlotte, overdrijf je nou niet een beetje?

charlotte

“Dan moeten we morgen nog even naar de SoLow, want daar hebben ze die toverstafjes”. Met vragende ogen kijkt Maikel me aan. Het is hem nog niet helemaal duidelijk wat ik daarmee wil. “Maar we kunnen toch ook gewoon uitnodigingen kopen?”

Weken geleden vroeg ik voor de eerste keer aan Aukje wat voor kinderfeestje ze wilde geven als ze jarig is. Ze antwoordde al snel dat ze een eenhoorn feestje wilde, maar dat was volgens mij vooral omdat haar vriendinnetje ook een eenhoorn feestje had gegeven. Ik probeerde het een beetje een andere richting in te sturen, want bedenk nog maar eens originele eenhoorn activiteiten als je de tweede bent 😉 en al snel kwam ze met het volgende voorstel: een prinsessenfeest.

Enthousiast nam ik haar voorstel aan en toen kon het pinnen beginnen. Ik speurde Pinterest af naar de leukste activiteiten, decoraties, hapjes en traktaties en inmiddels is er genoeg inspiratie voor wel twintig kinderfeestjes. Stap 1 was genomen. Toen kwam ik een ontzettend leuk idee tegen voor het maken van uitnodigingen. Ik vloog naar de winkel, haalde drie kleuren papier, zilveren pennen en washi tape en ik kon aan de slag.

En toen ontbrak er dus één ingrediënt, een toverstafje. In mijn juffentas op zolder vond ik er namelijk nog vier, maar er worden dus vijf kindjes uitgenodigd. En een prinsessenuitnodiging zonder toverstafje, dat kan natuurlijk niet. Maar als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb… Dus ik plaatste een oproepje op Facebook en mijn redder in nood liet me weten dat ze bij SoLow verkopen wat ik zocht, jeej! Stap 2 was gered, de uitnodigingen waren klaar (ik laat ze een dezer dagen hier op Aukjes wereld zien).

En toen kon de volgende speurtocht beginnen. De tocht naar de perfecte traktatie. Wederom pakte ik Pinterest erbij en ik kwam maar niks leuks tegen. En net toen ik het dacht te hebben, bleek het in de praktijk niet te werken. Jammer, maar door. Maar inmiddels ben ik al weken verder en nog steeds niks leuks tegen gekomen. Mijn hoofd is zo vol op het moment dat het me ook nog niet is gelukt om zelf iets leuks te bedenken, dus hopelijk popt er één dezer dagen een geniaal plan in me op, want tot op heden heb ik dus nog niks…

En nou hoor ik je bijna denken, Charlotte, overdrijf je nu niet een beetje? Koop gewoon een pakje uitnodigingen bij de Action, koop wat cupcakes bij de Jumbo en laat Aukje ze versieren en je bent klaar. Ja, dat zou ik kunnen doen en nee, daar is niks mis mee. Maar weet je, ik vind het heerlijk om te knutselen. Ik vind het ontzettend leuk om een gave uitnodiging te maken en Aukje haar stralende snoetje te zien als ze ze mag uitdelen. Overdreven? Misschien. Maar als ik het nou leuk vind om te doen en Aukje vindt het prachtig, waarom zou ik het dan niet doen?

Wil ik hiermee andere ouders imponeren? Nee, absoluut niet. Ik hoop dan ook echt niet dat anderen dat zo voelen. Ik weet zelf ook wel dat het wat overdreven is en dat die uitnodigingen na afloop gewoon de prullenbak in gaan. En ik weet heus wel dat ik er voor niks tijd in steek. Maakt dat het minder leuk om te doen? Nee, voor mij niet. Ik doe dit niet om indruk op iemand te maken, ik doe dit omdat ik het zelf leuk vind. Dat mag toch best?

Hetzelfde geldt voor de traktaties. Ik vind het leuk om traktaties te maken. En nee ook dat doe ik niet om indruk op andere ouders te maken, vaak wordt de traktatie op school namelijk gewoon opgegeten dus dat zou nergens op slaan. Maar ik vind het gewoon leuk om een originele traktatie te bedenken (of te vinden op internet) en om deze dan zo mooi mogelijk te maken. En ja, dit keer zit Aukje in een volle klas met 25 kinderen, in plaats van in een kinderdagverblijf groepje van 12 kinderen, dus ik haal mezelf heel wat op mijn nek. Maar nogmaals, knutselen werkt ontspannend voor mij, ik vind het leuk om te doen en Aukje vindt het leuk om iets moois uit te delen. Win win dan toch?

Doe ik anderen er pijn of verdriet mee? Ik denk het niet. Het is niet zo dat ik bakken vol geld uitgeef ofzo, ik steek er gewoon wat meer tijd in, dat is alles. Overdreven? Ja misschien. Maar als Aukje en ik daar toch plezier aan beleven, dan heeft verder niemand er last van toch?

Steek jij ook graag veel tijd in verjaardagen en alles daar omheen of hou je het liever simpel?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.