Let’s talk about lingerie

Ik ben gek op mooie lingerie. Al vanaf het moment dat ik uit de kindermodelletjes was gegroeid werd mijn aandacht getrokken naar de prachtige gekleurde, kanten modelletjes…

Van Simone naar Marie Jo

En die liefde voor mooie lingerie is nooit meer over gegaan. Natuurlijk is er in de loop der jaren nogal wat veranderd aan mijn ‘stash’. Van prachtige kanten setjes van Aubade en Simone Pérèle ging ik naar Marie Jo L’aventure en van dat merk ben ik eigenlijk nooit meer afgestapt. Waarom niet? Omdat ik simpelweg de goedkopere bh’s niet paste en dit merk zat altijd goed.

Never change a winning team

Ik maakte eens een keer de fout om even snel met een vriendin een bh te gaan kopen, nou, ik denk dat ze nooit meer met me mee wil. Ik heb zo’n beetje de halve winkel gepast, om uiteindelijk toch met mijn oude vertrouwde merk naar buiten te lopen. Tja, never change a winning team toch? Dat bleek maar weer.

Nog steeds favoriet

Tijdens beide zwangerschappen kocht ik wat goedkopere exemplaren, want mijn cupmaat veranderde natuurlijk maar ik wist ook dat dat niet blijvend was. Toch ben ik ook nu nog steeds niet van mijn favoriete merk afgestapt, het zijn dan misschien niet de goedkoopste bh’s, maar ze zitten geweldig en passen altijd (bij mij).

Een, voor mij, nieuw merk; Wacoal

En toch is mijn aandacht getrokken door een ander, voor mij nog onbekend, merk; Wacoal. Ik leerde dit merk kennen tijdens de presentatie van de nieuwe collectie. Wederom een merk dat niet goedkoop is, maar wel kwaliteit levert. En het allerbeste van alles, een merk dat ik pas! Geloof me, dat is echt een uitzondering.

Verrassende bh feitjes

Tijdens de presentatie van de collectie leerde ik een aantal feitjes die me op zijn zachtst gezegd nogal verbaasde. Zo draagt er maar liefst 70% van de Nederlandse vrouw, de verkeerde bh maat. Dat is echt heel erg! De goede bh maat kan zoveel doen voor je zelfvertrouwen en je figuur, zonde dat veel vrouwen dit nog niet hebben ontdekt. Stap eens een keer over die drempel heen en laat je maat eens opmeten in een speciaalzaak, geloof me, het is echt niet eng! En je komt stralend naar buiten, beloofd!

Oeps…

Verder wist lingerie expert Fabienne Zwanenburg te vertellen dat bij een bh de meeste steun uit het rugpand komt. Doordat er elastiek in je bh zit, moet je deze eigenlijk na twee dagen al wassen. Dan veert het elastiek terug en zit je bh weer lekker strak, zoals het hoort. Verder vertelde ze dat een bh na een jaar toe is aan vervanging omdat hij dan niet meer voldoende steun zal geven. Oeps. Ik vrees dat ik dit een lastige vind, met mijn dure bh’s…

De goede maat

Gelukkig hoorde ik bij het kleine deel van de dames die wel de juiste bh maat droeg. Ik wist het belang van juiste lingerie al en was ook al op de hoogte van het feit dat je een bh altijd op de minst strakke stand moet kopen. Zo kan je hem altijd nog wat strakker zetten, mocht het elastiek zijn elasticiteit verliezen.

Verwend!

Tot slot kreeg ik zelf ook nog een fijne, nieuwe bh aangemeten. Ondanks dat ik de juiste maat bh droeg, verraste deze maat me toch even. Er werd me een omvang 65 aangeraden, maar het bleek dat dit merk wat aan de kleine kant valt. Dat verklaarde. Inmiddels heb ik mijn nieuwe bh ontvangen en ik ben er erg blij mee. Hij zit heerlijk, weer lekker strak (dan merk je toch wel dat mijn “oude” misschien toch wel aan vervanging toe zijn) en doordat de cup glad is schijnt hij niet door t-shirts heen, fijn!

Heb jij jouw maat wel eens in een goede lingeriezaak laten opmeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.