19 dingen die ik in 2019 wil doen…

31 December 2018, de laatste dag van het jaar is aangebroken. Ik ben niet zo van het terugblikken, maar wil wel alvast vooruit kijken naar het nieuwe jaar. Deze 19 dingen wil ik in 2019 sowieso gaan doen…

In willekeurige volgorde:

 1. Een internist naar mijn buik laten kijken. Ik weet het, dit roep ik al jaren. Maar nu dan echt.
 2. Vijf kilo afvallen. Ik was een aatal maanden geleden goed op dreef, maar ergens ging het mis haha. Tijd om de draad weer op te pakken en weer beter op mijn voeding te gaan letten.
 3. Vaker samenwerken met andere bloggers. Als in projecten, maar ook gewoon gezellig naast elkaar gaan zitten werken en kletsen over bloggen.
 4. Een stabiel inkomen verdienen. December was wat moeilijk, dus in 2019 er weer vol goede moed tegenaan en hopen dat er weer een hoop leuke samenwerkingen aan gaan komen.
 5. Meer water drinken. Overal in huis liggen flesjes maar dan nog vergeet ik om te drinken. slecht. Ik ga echt proberen om die twee liter per dag te halen.
 6. Vaker voorlezen. Elke avond lezen we een boekje voor aan Aukje en Emmi, maar ik wil ook overdag wat vaker voorlezen. Vooral Emmi is dol op boekjes, dus daar moet ik natuurlijk gebruik van maken.
 7. Vaker spelletjes spelen. Ik knutsel erg veel met Aukje, maar spelletjes zijn natuurlijk ook erg leuk (en leerzaam). We hebben er genoeg in huis, dus toch maar eens wat vaker een spelletje pakken in plaats van de knutselspullen.
 8. Een blogplanning maken en vooruit leren bloggen. Sinds ik gestopt ben met mijn andere baan gaat dit al iets beter. Maar het mag nog beter!
 9. Meer tijd nemen om foto’s te maken. Ik vind fotografie zo leuk, maar ik kom er niet aan toe. Hier moet ik gewoon tijd voor vrijmaken.
 10. Naar de sportschool. Bah! Maar ik moet, niet alleen voor mijn figuur, maar ook om mijn spieren te trainen zodat ik minder pijn heb aan mijn gewrichten door de hypermobiliteit.
 11. De foto’s van de meisjes beter ordenen op de computer. Het is nu eigenlijk één grote chaos op de computer. Ik moet echt twee mappen voor de meisjes maken, en dan het liefste per maand zodat ik foto’s goed terug kan vinden.
 12. Meer me-time nemen. Hier ben ik echt zo slecht in. Eerst de kindjes, dan werk en het huishouden en echt pas als alles bij is dan denk ik aan mezelf. Tijd om daar eens verandering in aan te brengen.
 13. Beter voor mezelf opkomen. Nog zoiets. Dit is wel een lastige overigens. Sinds ik moeder ben, ben ik hierin al wel gegroeid maar toch blijft dit een aandachtspuntje.
 14. Elke maand een datenight met Maikel. Elke maand één avond lekker samen met Maikel op pad. Uit eten, musical of misschien wel een nachtje samen weg. Zo fijn om af en toe samen een avond weg te zijn. Dit deden we eerst altijd maar is wat weggezakt de laatste tijd.
 15. Mijn huishouden beter indelen. Niet perse in 1 keer de hele benedenverdieping willen doen, maar het in delen schoonmaken is ook goed.
 16. De meisjes meer verschillende groenten laten proeven. Het zijn niet de makkelijkste eters. Eens kijken of we daar verandering in aan kunnen brengen.
 17. Nog meer genieten van en met mijn meisjes. Lekker samen leuke dingen doen, genieten van en met elkaar en proberen om wat meer te kijken naar wat de meisjes leuk vinden in plaats van wat er “moet” gebeuren.
 18. Mijn telefoon wat vaker wegleggen. Jep, soms is mijn telefoon nog vergroeid met mijn hand. Maar zo ongeveer de gehele kerst heb ik geen telefoon gezien dus ik leer het wel ?
 19. Genieten. Ik hoef niet altijd alle ballen perse hoog te houden, het is oké als er soms eentje valt. Als de was niet gevouwen is, de vloer niet gedweild of wat dan ook, dan kan ik toch iets leuks met de meisjes gaan doen of juist even lekker op de bank een serie kijken. Of gewoon even kijken naar mijn twee geweldige dochters terwijl ze samen aan het spelen zijn. In ieder geval leren om meer te genieten zonder een stemmetje achter in mijn hoofd dat zegt wat er eigenlijk allemaal nog moet gebeuren.

Zo dat was een flinke lijst! Heb jij goede voornemens voor 2019? Ik hoor het graag!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.