Angelique: Mijn goede voornemens

2019

Het einde van het jaar is in zicht, dus zie je weer overal de goede voornemens van mensen oppoppen. Zelf ben ik van mening dat als je iets graag anders zou zien je niet moet wachten tot de start van het nieuwe jaar, maar er gelijk voor gaan. Al is beginnen met diëten vlak voor de kerst ook weer niet zo’n succes denk ik. Maar stiekem bedenk ik wel altijd een paar dingen die ik toch in het nieuwe jaar anders zou zien. In deze blog vertel ik jullie daar meer over.

Vorig jaar had ik een lijstje gemaakt op mijn telefoon met de dingen die ik wilde veranderen in 2018. Dit om het inzichtelijk te maken voor mijzelf en ook ter herinnering. Maar de nieuwe notities komen bovenaan te staan en zo zakten mijn goede voornemens steeds wat lager. Laatst zag ik mijn lijstje weer en dit stond erop:
15 kilo afvallen
Meer tijd voor mijn hobby’s
Het huishouden goed bijhouden
Date night met mijn man eens per kwartaal
Iedere avond voorlezen
Telefoon vaker wegleggen
Actiever zijn met de kinderen

  • Nou die 15 kilo zitten er grotendeels nog steeds aan helaas. Al ben ik wel meer gaan sporten. Ik ga 2 a 3 keer per week, behalve nu in de vakantie, dus op dat punt ben ik eigenlijk wel trots op mijzelf. Nu alleen nog leren om mijzelf te accepteren hoe ik ben, maar dat komt op mijn lijstje voor 2019.
  • In 2018 ben ik gaan bloggen voor Aukjes Wereld. Dat doe ik trouw iedere twee weken, en soms met een event wat vaker, dus dat vind ik erg leuk. Helaas heb ik afgelopen jaar bijna geen tijd gehad/gemaakt voor mijn andere hobby, kleding maken, dus dat doel blijft gewoon staan.
  • Het huishouden, tsja… Ik doe mijn best en in de eerste helft van het jaar ging dat ook heel goed. Maar sinds halverwege augustus slaapt Dewi erg slecht en dat doet ze nog steeds, dus soms ben ik ook gewoon te moe om schoon te maken. Niet dat het hier echt goor is hoor, maar ik hou van schoon dus het kan wel iets beter.
  • Date night, hahaha. Dat is in het afgelopen jaar wel 1 keer gelukt! We zijn beiden steeds zo moe en het is zo’n geregel met oppas, geld etc. Hier moeten we aan blijven werken in 2019.
  • Ik houd van voorlezen, maar ook dit schiet er regelmatig bij in. De jongste heeft het grootste deel van haar boeken beneden liggen, dus die lees ik wel vaak voor. Maar Logan zou ik echt nog wel vaker willen voorlezen. Ook dit doel neem ik mee.
  • Met regelmaat gaat het goed om mijn telefoon weg te leggen, maar soms is het ook even fijn om je terug te trekken en even aan niets te denken. Maar het kan altijd beter dus ik blijf hieraan werken.
  • Hetzelfde geldt eigenlijk voor het laatste doel. Toen Jonah klein was ging ik iedere dag met haar naar buiten en ik speelde veel met haar. Zo ook toen Logan klein was. Maar nu merk ik dat ik vaak de puf er niet voor heb of de tijd ervoor neem.
    Oké, ik werkte toen ook niet en Dewi is echt een handenbindertje, maar toch heb ik soms het gevoel alsof ik hen tekort schiet. Gelukkig is Logan vrij op vrijdag en als Dewi dan slaapt is het Logan tijd. Met Jonah ga ik sinds september eens in de 2 maanden naar de sauna. Even een meidendagje. En vanaf volgende week ga ik iedere zondag samen met haar koken/bakken.

Dat brengt mij naar de doelen voor komend jaar, naast de doelen die zijn blijven staan:
• Ik ga met iemand in gesprek om mijzelf te leren waarderen hoe ik ben. Er is namelijk altijd wel iets wat ik niet mooi genoeg vindt. Ook gaat diegene mij, hopelijk, helpen met mijn emotie-eten.
• Beter bezuinigen en sparen. Ondanks dat ze een mooi beeld voorschetsen dat nagenoeg iedereen erop vooruit gaat komend jaar is dat bij ons niet het geval. Even de broekriem aanhalen dus zodat ik wel nog af en toe leuke dingen kan doen met de kinderen.
• Gewoon simpelweg genieten van het leven en minder stressen. Proberen te laten gaan waar ik geen invloed op heb. Ik kan heel relaxed overkomen en mij van binnen opvreten. Gelukkig ben ik al heel goed op weg, maar iets minder frustratie is altijd welkom ondanks dat je aan bepaalde zaken zelf helaas niks kan veranderen. Maar ik kan wel de manier kiezen hoe ik daar mee om ga.

Wat zijn jullie goede voornemens? Daar ben ik wel heel nieuwsgierig naar.
In ieder geval wil ik jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling wensen en al het goede in 2019!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.