4 Dingen waar wij ouderwets in zijn

trui eindhoven

“Mama ik weet niet welke film ik wil kijken”. Voor de zoveelste keer staat Aukje met dezelfde dvd’s voor mijn neus. Ik begrijp het ook wel, die hebben we nou allemaal al vaak genoeg gezien. Maar we hebben geen andere opties, we zijn op sommige vlakken gewoon een beetje ouderwets…

  1. Wifi. Laten we hier maar eens mee beginnen. Anno 2020 zou je toch zeggen dat iedereen zo’n goede internetverbinding heeft dat je de hele dag door kunt streamen, bij wijze van spreken dan natuurlijk. Nou mooi niet dus. Wij wonen ergens, niet eens in een hutje op de hei, waar het internet bar slecht is. Sterker nog, als ik op mijn telefoon op Facebook of Instagram wil, dan moet ik mijn Wifi uitzetten, anders lukt het überhaupt niet. Hoe dat komt? Deze twee social media sites zijn heel erg groot en zwaar en onze internetverbinding is zo slecht dat hij dat niet aan kan. In Jip en Janneke taal uitgelegd, overal waar nog geen glasvezel ligt (ja, er zijn nog plaatsen in Nederland waar dat nog niet is aangelegd) ligt nog gewoon een ouderwetse telefoonlijn waar het internet overheen gaat. Deze kabel die begint ergens, maar die moet natuurlijk ook ergens eindigen en laten wij nou net dat eindpunt zijn. De mensen die aan het begin van de kabel zitten hebben nog lekker snel internet, maar hoe verder je naar het eindpunt gaat, hoe slechter het internet wordt. Alle mensen voor ons hebben het zo’n beetje opgemaakt voordat het bij ons is 😉 Lekker frustrerend, maar er is dus helemaal niks aan te doen.
  2. Dvd’s. Om die reden hebben wij dus nog ouderwetse dvd’s in huis. We kunnen geen Netflix of Disney+ kijken, we kunnen nog niet eens YouTube kijken via de televisie. Dus als de meisjes iets willen kijken dan moeten ze het doen met wat er op dat moment op de televisie is of we pakken er een ouderwetse dvd bij.
  3. Cd speler. Ook staat er dus nog een gezellige, knalroze cd speler bij ons in huis. Waar we lekker ouderwetse cd’s mee kunnen afspelen om zo toch gezellig kinderliedjes te kunnen luisteren. Spotify? Geen idee hoe dat werkt…
  4. Nagellak. Nu de nagelsalons gesloten zijn, moest ik even improviseren met mijn nagels. Ik besloot dus om er even een kleurtje overheen te gooien, omdat je anders de uitgroei zo goed zou zien. Het grote nadeel van nagellak vind ik alleen dat het zo ontzettend lang duurt voordat het droog is. Deze week had ik ’s avonds mijn nagels gelakt en toen ik drie uur later naar bed ging was dat blijkbaar toch nog te vroeg, want de volgende ochtend stond er helemaal een afdruk van de dekens in mijn nagellak. Beetje jammer wel. Nou zijn er tegenwoordig allemaal van die hippe gellakjes die er langer en beter op blijven zitten en waarmee je dit geknoei dus niet hebt, maar ik vind het dus eigenlijk zonde om daar geld aan uit te geven, omdat ik normaal gesproken elke maand naar een salon ga. Dan maar even ouderwets nagellak gebruiken dus.

En jij, ben jij ook nog “ouderwets” in bepaalde dingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.