5 Dingen waar de kinderen gek op zijn, maar die ik vreselijk vind

“Mama huisje bouwen?” Enthousiast kijken twee grote blauwe ogen me aan. Ik geef toe en voordat ik er erg in heb ligt (wederom) heel de woonkamer overhoop. Maar de kinderen hebben plezier, en daar gaat het om…

  1. Huisjes bouwen. Hier in huis een dagelijkse bezigheid, het bouwen van huisjes. Als het aan de meiden ligt dan halen ze alle banken overhoop, maken ze van de zitkussens het plafond, gooien ze alle sierkussens op de grond en gooien ze de fleecedekens er overheen om het af te maken. Het liefste doen ze ook alles in hun huisjes, eten, drinken, boekjes lezen, filmpjes kijken, mopperen op elkaar dat ze in elkaars huisje zitten, je kent het wel. Elke dag opnieuw willen ze een huisje en dus kan ik elke dag de banken weer stofzuigen omdat er kruimels liggen (doe ik overigens niet elke dag want ben gekke Henkie natuurlijk niet) alle kussens weer opschudden, goed leggen en de dekens opvouwen. Om een dag later weer vrolijk opnieuw te beginnen.
  2. Croissants eten. Zo af en toe mogen de meisjes samen in de winkel een lekker broodje uitzoeken. Vaak is dat een croissant en dat snap ik wel, is ook erg lekker. Alleen die enorme rommel nadat de croissants op zijn, volgens mij kan ik van alle kruimels die op de grond liggen nog een compleet nieuwe croissant maken.
  3. Het vol laden van tassen. Die dames van ons hebben een tassentic. Het liefste pakken ze alle tassen die ze kunnen vinden in huis, proppen ze die helemaal vol met alles wat ze maar kunnen vinden en vervolgens sjouwen ze die tas overal mee naartoe. Naar het speelhuisje in de tuin of naar boven. Als ik de dag erna de tas nodig heb om bijvoorbeeld Aukjes broodtrommel in te stoppen, kan ik eerst de halve keukeninhoud van Emmi’s speelkeuken eruit vissen. Zo ben ik ook al eens mijn externe harde schijf kwijt geweest, had Emmi die in het tasje van mijn fototoestel gestopt. Dat paste precies haha, maar dat is nou niet bepaald de eerste plaats waar je zoekt.
  4. Knutselen met glitters. Echt, ik begrijp de aantrekkingskracht van glitters op kinderen. Zelf heb ik ook een zwak voor glitters maar echt, wat een zooi is dat! Zo af en toe mogen ze die glitters tevoorschijn halen maar dan weet ik ook van tevoren dat ik nog een week lang overal glitters terug ga vinden. Als het überhaupt al na een week over is.
  5. Een knuffel kiezen. Wat ik hier zo vreselijk aan vind? Het feit dat de meisjes echt ontzettend veel knuffels hebben die allemaal op een grote berg onderin de kledingkast van Aukje liggen. Als ze er eentje willen kiezen om mee naar bed te nemen wordt eerst de hele handel uit de kast gegooid om vervolgens de onderste knuffel mee naar bed te nemen. Natuurlijk moeten ze eerst weer opruimen voordat ze mogen gaan slapen, maar reken daar dus maar gerust 10 minuten extra voor…

Waar zijn jullie kids gek op, maar jullie zelf wat minder?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.