5 tips bij het kopen van een fijne sportlegging *

fijne sportlegging

“Jij sport veel, waar koop jij jouw sportleggings?” Deze vraag komt regelmatig terug in mijn inbox en omdat ik in het begin behoorlijk wat miskopen heb gedaan, deel ik vandaag 5 handige tips bij het kopen van een fijne sportlegging…

Squatproof

De allereerste tip staat bij mezelf echt met stip bovenaan wanneer ik een nieuwe sportlegging koop, hij moet squatproof zijn. Dat wil zeggen dat de legging niet door mag schijnen wanneer je een squatbeweging maakt. Geloof mij, er zijn wonderbaarlijk veel sportleggings op de markt die dat dus wel doen en als er iets is wat je niet wilt dan is het wel dat alle mensen achter jou steeds tegen jouw ondergoed aankijken… Hoe voorkom je dit? Je kunt een poging doen om je eigen billen in de spiegel te bekijken tijdens het squatten, maar mijn ervaring is dat je op een foto nog beter ziet of een legging squatproof is of niet. Dus, zoek een partner in crime, maak een lekkere diepe squat en laat de ander een foto maken. Zo kan je zelf goed inzoomen op de foto en controleren of de legging door de test komt.

Taille

Als tweede ‘eis’ moeten mijn leggings een hoge taille hebben. Er zijn ook mensen die een lage taille fijn vinden, maar wanneer je bijvoorbeeld deelneemt aan een groepsles, ben je behoorlijk intensief bezig. Een sportlegging met een hoge taille blijft simpelweg beter zitten dan een legging met een lage taille. En dus hoef je tijdens de les niet steeds je broek op te hijsen. Fijn bijkomend voordeel is dat een hoge taille ook alles lekker op zijn plek houdt tijdens het springen 😉

De juiste maat

En om daar meteen op door te gaan, als je de verkeerde maat te pakken hebt, zakt je broek ook af. En helaas vallen alle merken sportkleding totaal anders, dus vaak is het het beste om twee maten te passen zodat je goed kunt vergelijken. De grotere maat zit misschien op het eerste gevoel het lekkerste, maar merk je dat hij afzakt tijdens het bewegen, kan je toch beter een maatje kleiner proberen. Soms is het even hijsen tijdens het aantrekken, maar eenmaal op zijn plek zit hij heerlijk. Je moet natuurlijk ook weer niet een te kleine legging aantrekken, want dan kan je weer niet goed bewegen.

Materiaal

Dan is ook het materiaal belangrijk. Wil je een dikkere legging om bijvoorbeeld in de winter mee buiten te sporten? Of liever een dunnere legging? Eentje die vocht opneemt of juist niet? Zelf heb ik het liefste een polyester legging, want hierin krijg je geen natte zweetplekken, wat je wel krijgt in een katoenen legging. Een iets dikkere stof geeft weer wat meer stevigheid dan een dunnere stof en is vanzelfsprekend ook weer sneller squatproof.

Looks

En tot slot is het natuurlijk ook hartstikke fijn als je sportlegging er een beetje leuk uitziet. Ik bedoel, een super leuke nieuwe outfit waarin je jezelf lekker voelt, sport net even iets fijner dan een ouder slobberbroek waarin je jezelf maar nauwelijks durft te bewegen uit onzekerheid. Dus denk goed na welk model je wilt (lang, capri of kort bijvoorbeeld) en of je voor een print gaat of juist voor een effen legging. Lichte kleuren schijnen weer sneller door dan donkere kleuren en wil je een zakje voor je telefoon of niet?

Genoeg om over na te denken toch? Succes met het shoppen van een fijne sportlegging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.