7 Dingen die ik minder leuk vind aan bloggen

ICE instellen

Vier en een half jaar geleden begon ik met bloggen, gewoon voor de lol om mijn verhalen en foto’s te delen. Inmiddels zijn we dus alweer een paar jaar onderweg en ben ik het bloggen nog steeds niet beu, maar er zijn wel een paar dingen die ik er minder leuk aan vind…

  1. Reacties van anderen: “Ik ga ook bloggen, jij krijgt alles voor niks!” of “Kan je dat niet even voor mij regelen namens je blog?” Want ja, zo werkt het toch? Ik hoef nooit zelf iets te kopen en krijg werkelijk alles voor niks… NOT. Ik geef toe, rond deze periode worden de kinderen verwend met wat extra speelgoed (waarvan ik veel doorschuif naar december) maar verder valt het allemaal best wel mee hoor πŸ˜‰
  2. Dat cijfers zo belangrijk zijn. Zo krijgen mensen met meer dan 10.000 volgers op Instagram bijvoorbeeld veel meer samenwerkingen, ook al zijn die volgers in sommige gevallen gekocht en dus niet echt. Shirley schreef er al eens een mooi artikel over, de moeite waard om eens te lezen. Nu begrijp ik heus wel dat ik met mijn kleine 3000 volgers niet rijk zal worden met Instagram, maar er kijken wel elke dag gemiddeld 1000 mensen naar mijn stories. Lijkt me voor veel samenwerkingen toch de moeite waard, toch?
  3. Blogevents zijn leuk! Maar helaas zijn bijna alle events in Amsterdam. Los van het feit dat ik daar steeds ruim drie uur voor in de trein moet zitten, kost het me ook elke keer € 40,-. Om die reden ga ik ook lang niet op alle uitnodigingen in die ik ontvang, dat is gewoon niet te doen.
  4. De onzekerheid wat betreft inkomen. De ene maand verdien ik hetzelfde als toen ik nog voor de klas stond, maar een maand later kan er zomaar bijna niks binnenkomen.
  5. Algoritmes. Ik deel mijn blog altijd op Facebook, maar door de fijne algoritmes zien niet alle mensen die mijn pagina liken ook werkelijk mijn posts. Super jammer, want er zijn genoeg mensen die het wel willen lezen maar zelf de weg naar mijn blog helaas niet zo goed weten te vinden. Hetzelfde geldt voor foto’s op Instagram. Plaats je een mooie foto, beslist Insta dat hij je foto maar aan een paar mensen laat zien. Frustratie alom. En waarom? Dat legt Bregje in dit artikel nog even haarfijn uit πŸ™‚
  6. De “achterkant”. Het updaten, bijhouden van allerlei technische zaken om je site zo goed mogelijk te laten functioneren. Laadt mijn site snel genoeg? Is mijn site duidelijk en overzichtelijk genoeg om lezers zo snel mogelijk naar de juiste pagina de leiden? Is de uitstraling mooi genoeg om lezers zo lang mogelijk te behouden? Zijn mijn artikelen allemaal up to date en SEO proof geschreven? Die hele technische kant is bij mij echt een ondergeschoven kindje eerlijk gezegd…
  7. En tot slot het bijhouden van alles om zo goed mogelijk gevonden te worden. Het is niet alleen een blog wat je moet bijhouden, maar ook Facebook, Instagram, Pinterest en laten we Google niet vergeten. Eigenlijk moet ik alle artikelen op mijn site ook nog eens SEO-proof maken (dat ze beter worden gevonden via Google) maar echt, zo saai… Als ik hier toch eens wat meer tijd in zou steken dan zouden mijn bezoekersaantallen verdubbelen, dat weet ik zeker.

Gelukkig zitten er nog veel meer leuke kanten aan het bloggen, dus voorlopig ga ik er gewoon lekker mee door en probeer ik niet teveel aan deze puntjes te denken, dan heb ik er het minste last van πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.