Als ik geen juf was dan…

DSC_0024 [800x600]Nadat ik mezelf zorgvuldig heb opgemaakt, trek ik mijn kleding aan. Een zwarte broek met een zwarte nette blouse. Ik werp nog een laatste blik in de spiegel en vertrek naar mijn werk. Zodra ik daar binnenkom worden de vlinders in mijn buik al wild. Overal om mee heen glitters, kraaltjes, satijn en kant. De mooiste trouwjurken hangen klaar voor een nieuwe dag…

Soms fantaseer ik over wat ik voor werk zou doen als ik geen juf was. Begrijp me niet verkeerd, ik vind mijn werk hartstikke leuk, maar soms is het gewoon leuk om na te denken over andere, minder voor de hand liggende banen. Ik overweeg heus geen carrièreswitch, maar het leek me wel leuk om mijn fantasiebanen eens met je te delen.

Trouwjurken verkopen

Na mijn eerste afspraak bij de bruidsboutique wist ik het zeker, mocht ik ooit zonder werk komen te zitten dan ga ik dit doen! Wat een heerlijke baan! Je krijgt de hele dag alleen maar vrolijke mensen in de winkel, want als je gaat trouwen en je gaat DE jurk uitzoeken dan ben je super blij, toch? Je ziet de hele dag prachtige bruiden en je draagt bij aan een van de mooiste dagen van hun leven. Lijkt me geweldig!

Spelen in een musical

Dit lijkt me ook al zo’n droombaan. De adrenaline die door je lichaam giert voordat je het podium opgaat, kippenvel als het publiek je aan het einde van de show een staande ovatie geeft, de gezelligheid na afloop met je collega’s als alles erop zit en jullie samen weer een prachtige voorstelling hebben gegeven. Wat een heerlijk gevoel lijkt me dat!

Een eigen kinderkledingwinkel

Of een eigen kinderkledingwinkel, waarin ik de leukste merken voor baby’s en kinderen verzamel en op een zo leuk mogelijke manier met elkaar kan combineren. Heerlijk snuffelen tussen alle nieuwe collecties om zo een keuze te maken voor mijn eigen winkel. De hele dag vrolijke kindersnoetjes over de vloer (of chagrijnige die perse mee moesten 😉 ) en alle mama’s blij maken met een mooi setje voor hun lieve oogappeltje. Prachtige baan!

Visagiste

En als laatste, mezelf heerlijk kunnen uitleven met de mooiste make-up merken. Vrouwen nog mooier maken dan ze al zijn voor hun bruiloft, een feestje of wat voor reden dan ook. Oogschaduw, highlighter, lippenstift, love it!

Natuurlijk snap ik zelf ook wel dat deze banen ook hun minder leuke kanten hebben, het is hard werken en er komt nog veel meer bij kijken dan wat ik nu opnoem, maar in mijn fantasie zijn dit gewoon heerlijke banen en zie ik alleen de fijne kanten van het vak… 😉

Fantaseer jij weleens over een andere baan? En over wat voor baan dan?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.