Als ik nu op zoek moest naar een baan…

Vorige week was het weer zover, terwijl ik genoot van de musical Mamma Mia dwaalden mijn gedachten af. Hoe gaaf zou het zijn om daar op het podium te staan? Om avond na avond een staande ovatie te krijgen. Om de zaal stil te krijgen met jouw spel en geluid? Het lijkt me ontzettend zwaar en vermoeiend maar ook zo ontzettend leuk! En zo zijn er wel meer banen waar ik zo zou willen beginnen.

Trouwjurken verkopen

Na mijn eerste afspraak bij de bruidsboutique wist ik het zeker, mocht ik ooit zonder werk komen te zitten dan ga ik dit doen! Wat een heerlijke baan! Je krijgt de hele dag alleen maar vrolijke mensen in de winkel, want als je gaat trouwen en je gaat DE jurk uitzoeken dan ben je super blij, toch? Je ziet de hele dag prachtige bruiden en je draagt bij aan een van de mooiste dagen van hun leven. Lijkt me geweldig!

Spelen in een musical

Dit lijkt me ook al zo’n droombaan. De adrenaline die door je lichaam giert voordat je het podium opgaat, kippenvel als het publiek je aan het einde van de show een staande ovatie geeft, de gezelligheid na afloop met je collega’s als alles erop zit en jullie samen weer een prachtige voorstelling hebben gegeven. Wat een heerlijk gevoel lijkt me dat!

Een eigen kinderkledingwinkel

Of een eigen kinderkledingwinkel, waarin ik de leukste merken voor baby’s en kinderen verzamel en op een zo leuk mogelijke manier met elkaar kan combineren. Heerlijk snuffelen tussen alle nieuwe collecties om zo een keuze te maken voor mijn eigen winkel. De hele dag vrolijke kindersnoetjes over de vloer (of chagrijnige die perse mee moesten 😉 ) en alle mama’s blij maken met een mooi setje voor hun lieve oogappeltje. Prachtige baan!

Visagiste

En als laatste, mezelf heerlijk kunnen uitleven met de mooiste make-up merken. Vrouwen nog mooier maken dan ze al zijn voor hun bruiloft, een feestje of wat voor reden dan ook. Oogschaduw, highlighter, lippenstift, love it!

Natuurlijk snap ik zelf ook wel dat deze banen ook hun minder leuke kanten hebben, het is hard werken en er komt nog veel meer bij kijken dan wat ik nu opnoem, maar in mijn fantasie zijn dit gewoon heerlijke banen en zie ik alleen de fijne kanten van het vak… 😉

Fantaseer jij weleens over een andere baan? En over wat voor baan dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.