De 19 favorieten van Aukje en Emmi van 2019

Eerder deze week vertelde ik over mijn 19 favorieten van 2019, nu zijn de favorieten van de meisjes aan de beurt.

 1. Appelmoes. Ik was er altijd enorm op tegen, maar Maikel heeft er wat minder moeite mee en zo is het erin geslopen dat er tegenwoordig bijna elke avond appelmoes op tafel staat. Ze krijgen wel echt maar een beetje, zodat ze niet appelmoes met groenten eten, in plaats van andersom.
 2. Center Parcs (vakantie). Voor de meisjes is Center Parcs vakantie en elke keer als we daar zijn dan zie je ze zo enorm genieten. Orry is favoriet bij Emmi en Aukje vindt Woops leuk. En laten we vooral het zwembad niet vergeten 🙂
 3. Blauwe bessen. Als ik niet oplet dan eet Emmi zo een emmertje van 500 gram leeg. Sowieso is ze een echt fruitmonster, druiven, appels, bananen, kiwi, ze is er dol op!
 4. De Wii (Just Dance). Een favoriet die ze pas in de laatste weken van 2019 hebben ontdekt maar nu al niet meer weg te denken. Lekker samen dansen met Just Dance op de Wii.
 5. De VTech ijscokar. Deze hebben we al sinds Emmi’s eerste verjaardag volgens mij, maar hij blijft favoriet bij de meisjes.
 6. Poppen en knuffels. Ze hebben er zo ontzettend veel, maar spelen er dan ook echt wel heel veel mee.
 7. Speelkeuken. Zolang hij opgeruimd is wordt er veel mee gespeeld. Om die reden ruim ik hem soms zelf even op en haal ik alle troep die er niet in hoort er weer uit. Maar ik overdrijf niet als ik zeg dat er bijna dagelijks mee wordt gespeeld.
 8. Groen badschuim. De meisjes gaan graag samen in bad en vinden schuim dan natuurlijk erg leuk. Ik doe altijd de originele badedas in het bad, omdat die genezend werkt. Ideaal bij rode billetjes en de kinderen hebben er geen erg in.
 9. Maandagen. De meisjes zijn, terecht, ontzettend gek op hun papa. Die is helaas alleen op maandag vrij, dus op maandag genieten ze dan extra van zijn tijd.
 10. Andijviestamp en sperzieboontjes. Het lievelingseten van de dames is frietjes, maar als ze dan iets gezonds moeten kiezen dan kiest Aukje stamppot met rauwe andijvie en Emmi gaat dan voor boontjes.
 11. Maikels telefoon. Om lekker YouTube filmpjes mee te kijken.
 12. Eenhoorns. Eenhoorn beddengoed, eenhoorn knuffels, een eenhoorn kinderfeestje en ga zo maar door. Overal moeten eenhoorns op staan.
 13. Fristi. Het favoriete drankje van de meisjes. Ik vind het troep dus ze krijgen het maar één keer per week.
 14. Klei en stiften. Emmi is dol op kleien en Aukje is gek op kleuren. Zo leuk als ze samen aan tafel bezig zijn.
 15. De Efteling. Het favoriete uitje van de kinderen, naast de Julianatoren. En ik geef ze geen ongelijk, liefde voor de Efteling.
 16. Hun onesies. Als we geen plannen hebben in het weekend dan mogen de meisjes de hele dag in hun onesie lopen. Ze vinden dat zo fijn! Lekker zacht en warm 🙂
 17. Trolls, Frozen en Casper en Emma. De favoriete films van vorig jaar. Ik denk dat ik alle films zelf inmiddels ook zo’n beetje mee kan praten haha.
 18. De cd van de Sprookjesboom. Zodra we in de auto stappen vraagt Emmi al om deze cd. Voor haar verjaardag kreeg ze de cd van de musical van de Sprookjesboom, maar de oude cd blijft favoriet. En die liedjes blijven zo lekker lang in je hoofd nadreunen…
 19. Opa’s en oma’s. De meisjes zijn gek op papa en mama, maar opa en oma zijn favoriet hoor, allemaal. Het liefste zouden ze elke week wel bij beide opa’s en oma’s gaan logeren. maar dat gaan we niet doen hoor 😉

Wat was vorig jaar favoriet bij jullie kids?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.