De ondernemerstag

Charlotte Habraken

“Mag ik je taggen voor de ondernemerstag?” Vorige week stelde Kimberly me die vraag. Ik ben natuurlijk (nog) geen echte ondernemer, maar ik doe wel een beetje alsof 😉 Dus bij deze mijn antwoorden op de tag…

De wondere wereld van het ondernemen

Ondernemer zijn, dat klinkt ineens wel heel echt! Al maanden twijfel ik over het inschrijven bij de KvK. Een paar maanden geleden dacht ik Aukjes Wereld per 1 januari in te schrijven, maar zonder al teveel in detail te treden is dat dus nog steeds niet gebeurd. Het is simpel gezegd eigenlijk nog niet nodig. Aan de ene kant fijn, want minder regeltjes en verplichtingen, aan de andere kant ook jammer, want nemen bedrijven me zo wel serieus genoeg? Gelukkig neemt lieve collega Kimberly me heel serieus, dus zij tagde mij voor haar zelfbedachte ‘ondernemerstag’.

1. Hoe heet je bedrijf en wat doe je?

Mijn blog heet Aukjes Wereld. Een persoonlijk blog waar elke dag een nieuw artikel online komt. Ik ben vooral begonnen met schrijven over het ouderschap, de fases die Aukje doormaakte en tips voor andere ouders. Inmiddels schrijf ik ook meer over andere onderwerpen, over dingen die mij zelf bezighouden en die ik zelf leuk vind. Zo af en toe komt er een artikel voorbij over het onderwijs, beauty of mode.

2. Hoeveel uur per week werk je?

Dat houd ik dus eigenlijk niet zo goed bij, maar ik ben er sowieso elke avond mee bezig. Dat is al zo’n 20 uur. Dan maak ik overdag soms foto’s en op donderdag en vrijdag kan ik ook werken. Ik schat een 30 uur per week.

3. Wat is jouw manier van ondernemen?

Dit vind ik een lastige. Ik ben nog een beetje zoekende. Ik werk nog absoluut niet gestructureerd en doe niet aan plannen dus ik werk nog een beetje impulsief. Ik werk wel heel erg vanuit mezelf, dus alle artikelen worden zo persoonlijk mogelijk geschreven en niet als random commerciële artikelen.

4. Wat vind jij het grootste voordeel aan het ondernemen?

Heel cliché maar het indelen van je eigen tijd. Vorige week kreeg ik op vrijdagochtend een appje van een vriendin of ik even tijd had. Binnen een uur stond ik aan de deur en konden we even samen bijkletsen. Het was die dag rustig met opdrachten dus ik had geen grote to do lijst voor die dag, super fijn dat dit dan kan. Overigens kan dit niet altijd zomaar, maar als het kan dan is het mooi meegenomen.

5. Wat vind jij het grootste nadeel aan het ondernemen?

De onzekerheid qua inkomen. Toen ik nog als leerkracht werkte, had ik elke maand hetzelfde salaris en wist ik wanneer ik vakantie had. Nu heb ik een wisselend inkomen en werk ik in de vakanties vaak gewoon door.

6. Waar loop je tegenaan in het ondernemen?

Soms frustreert het enorm als je een leuke opdracht niet krijgt omdat je bijvoorbeeld niet genoeg volgens op je Instagram account hebt. Ik doe mijn best om te groeien maar dat kost tijd en geduld. En als ik dan zie dat een ander de opdracht wel heeft gekregen en er echt een vluchtig artikel of een slechte foto bij heeft gemaakt, dan baal ik extra.

7. Waar wil je graag in groeien als ondernemer?

Ik heb wel een bepaald bedrag in gedachten dat ik graag maandelijks zou willen verdienen. En ja dat is een realistisch bedrag haha, maar iets meer vastigheid dus. En ik zou wel wat minder onzeker willen zijn. Ik vind het moeilijk om te onderhandelen, lastig om telefoongesprekken te voeren en durf op events ook niet zomaar iedereen aan te spreken. Ik ben wat dat betreft erg onzeker en bescheiden en zoals het met alles is hebben brutale mensen nou eenmaal de halve wereld…

8. Voor welke verandering heeft het ondernemen persoonlijk gebracht?

Ik zit lekkerder in mijn vel. Voordat ik stopte met werken als leerkracht was ik niet meer gelukkig met wat ik deed. Ik had een kort lontje, naar de kinderen in de klas maar ook naar onze kinderen thuis. Nu heb ik meer plezier in wat ik doe, zit ik lekkerder in mijn vel en geniet ik dus ook meer van de alledaagse dingen.

9. Welke doelen heb je voor het komende jaar?

Ik zou heel graag nog verder willen groeien. Op dit moment heb ik 20.000 unieke bezoekers per maand op mijn blog, dat zou ik graag naar 30.000 willen brengen. Verder wil ik heel graag naar de 10.000 volgers op Instagram, maar aangezien ik daar pas op 2.700 zit is dat niet helemaal realistisch haha. Verder wil ik wel weer een paar leuke blogprojecten doen, mag ik hopelijk weer naar een paar leuke events, een aantal fijne samenwerkingen doen en zou ik heel graag wat vaker willen samenwerken met andere bloggers. Benieuwd of dit aan het einde van het jaar allemaal is gelukt haha.

Lieve Bregje en Monique, hebben jullie zin om de tag in te vullen?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.