Emmi aan het woord

Hoi, Emmi hier. Op dit moment ben ik even met opa en oma op vakantie, super fijn want ik was eraan toe! Ik heb het thuis namelijk ontzettend zwaar. Ik zal eens uitleggen waarom…

Het begint meteen ’s ochtends zodra ik wakker word. Ik weet natuurlijk helemaal niet hoe laat het dan is, maar ik vind 6 uur een hele goede tijd om aan de dag te beginnen. Maar nee hoor, papa en mama liggen dan nog te snurken en dan moet ik maar stil naar de televisie kijken. Als ik er dan eindelijk plezier in krijg en mee begin te zingen, dan moet ik ook nog stil zijn omdat ik Aukje anders wakker maak. Stom hoor.

En dan worden die slaapkoppen eindelijk wakker en dan moet ik worden gewassen en een schone luier aan. Ik heb toch helemaal niet gepoept? Ik wil deze gewoon aanhouden. En kleren zitten helemaal niet lekker, ik wil mijn pyjama aanhouden. Heel soms mag dat van mama, maar de meeste tijd moet ik toch kleren aan en dat vind ik ook helemaal niet leuk.

Dan gaan we eten. Ik mag tegenwoordig zelf kiezen wat ik op mijn boterham wil, dus ik kies lekker elke dag chocopasta. Als ik mijn eerste boterham op heb, op de korstjes na dan, wil ik er nog eentje. Maar die krijg ik pas als de korstjes op zijn. Super oneerlijk! En dan moet ik ook nog die beker melk leegdrinken, maar dat doe ik lekker niet hoor, als ik geluk heb dan komt papa me helpen en drinkt hij de beker leeg.

Als Aukje dan naar school is dan kan ik lekker in alle rust spelen. Zodra ze weer thuis komt moet ik namelijk alles weer met haar delen en dat vind ik ook niet leuk. Aukje wil namelijk altijd alles hebben wat ik heb, echt waar! En als we dan gaan eten dan krijg ik niet eens frietjes. Ik wil gewoon frietjes en pannenkoeken, elke dag. Maar nee, ik moet elke dag vieze groenten eten. Ik doe dat lekker niet, ik eet gewoon alleen de aardappeltjes en de vleesjes, totdat ik 21 ben ofzo.

En dan komt het ergste van alles. Als ik ’s avonds naar bed moet dan wil mama soms ook dat ik in bad of onder de douche ga. Maar ik wil helemaal niet dat mijn hoofd nat wordt, zo stom is dat. Met een list lukt het haar dan toch, super gemeen. De volgende keer moet ik echt beter opletten hoor want ik wil echt niet. En als ik dan net lekker in Aukjes bed ben gekropen, moet ik er weer uit omdat ik perse in mijn eigen bed moet slapen. Pff. Ik mag ook niks. Wat maakt het nou uit als ik een keer in Aukjes bed slaap? Ik kruip gewoon stiekem terug als mama straks weer naar beneden is.

Shit, ik ben ergens toch in mijn eigen bed in slaap gevallen. Dom. Weet je wat, ik zal ze hebben. Ik kruip gewoon bij papa en mama in bed. Die slaapkoppen hebben toch geen zin om mij terug te leggen dus kan ik lekker heel de nacht tegen mama aan liggen. Slaap lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.