Hoe gaat het nu met mijn buik? Deel 2

20160319_195006Twee maanden geleden plaatste ik een update over mijn buik. Dat ik last had van een opgezette buik en daarvoor bij een arts was geweest. Op dat moment dacht ik dat ik toen de laatste behandeling zou krijgen en dat het daarna klaar was. In werkelijkheid heb ik nog twee behandelingen gekregen en vrees ik dat ik toch altijd op mijn voeding moet blijven letten…

Drie weken geleden dacht ik voor de tweede keer dat het mijn laatste bezoekje aan de arts zou zijn. Het ging ontzettend goed met mijn buik, het tarwe- en suikrvrij eten ging me goed af en mijn buik was weer mooi plat niet meer opgezet. Ook was het vervelende gevoel in mijn buik weg. Jippie! Vol goede moed ging ik naar mijn laatste afspraak en de arts bevestigde mijn gevoel, het ging inderdaad goed. Hij zag nog wel wat onrust wat betreft de tarwe, maar we spraken af dat ik pas terug zou hoeven komen als ik weer last zou krijgen. Fijn!

En toen ging het mis… Want eigenwijs als ik ben dacht ik die week weer even alles te kunnen eten wat ik de afgelopen maanden niet had kunnen eten. Dom natuurlijk… Het gevolg: een opgezette buik alsof ik twintig weken zwanger was, inclusief het vervelende gevoel. Dit gebeurde niet meteen na één of twee dagen, maar kwam geleidelijk aan opzetten. Voor mijn gevoel was ik weer terug bij af.

En nu? Nu eet ik dus weer tarwe- en suikervrij en ik merk alweer meteen verschil. Duidelijk dus. Wil ik zonder buikklachten verder dan zal ik dus voortaan op mijn voeding moeten blijven letten. Als ik een keer een weekendje wegga, of bijvoorbeeld op vakantie, dan kan ik heus nog wel eens zondigen, maar ik zal voortaan de afweging moeten maken of ik het zondigen de moeite waard vind om er last van te krijgen. En negen van de tien keer (als ik er echt goed over na denk) is dat eigenlijk helemaal niet zo en dat maakt het opletten dan weer een stuk makkelijker!

Zijn er bepaalde voedingsmiddelen die jij niet mag of wil eten?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.