Ik als blogger…

blog-970722_960_720 [800x600]Altijd al willen weten waar ik mijn bloginspiratie vandaan haal? Of ik wel eens onzeker ben na het plaatsen van een artikel en waar ik toch de tijd vandaan haal om te bloggen? Vandaag kom je erachter…

Lief blogvriendinnetje Nicole tagde mij deze week voor de tag “ik als blogger”, die oorspronkelijk bedacht is door Patricia. Twaalf vragen waarin je mij wat beter leert kennen als blogger. Wil je nog meer weten? Vraag het me gerust en ik kom erop terug!

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Overal vandaan eigenlijk. In het begin alleen uit Aukje, maar langzaam aan ook steeds mee uit het dagelijks leven, mijn werk, het nieuws, dingen om me heen, echt overal. Sommige ideetjes voor blogs komen ook op de gekste momenten in me op, bijvoorbeeld onder de douche, of in de auto. Dan hoop ik altijd maar dat ik het daarna nog weet!

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Net waar ik zin in heb haha. Drinken eigenlijk altijd thee of water en eten vaak chocolade en soms ijs of chips. Al is chips niet zo handig als je aan het bloggen bent… *veegt een vette afdruk van het toetsenbord af*

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Oké ik geef toe, behoorlijk last minute… Ik plaatste op 30 december een terugblik op 2015 die ik waarschijnlijk op 29 december maakte en ik ben vorig jaar ook nog getagd voor de “mijn jaar in vogelvlucht tag“, dat was wat algemener en minder op mijn blog gericht.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Dat het vooral leuk moet blijven. Zodra het schrijven een “moetje” wordt, dan lukt het niet en dat zien je lezers toch terug. Ik heb laatst een klein blogdipje gehad en nu zit ik weer in mijn “flow” en dat merk ik ook meteen terug aan mijn bezoekersaantallen, en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

In principe blog ik alleen ’s avonds als Aukje in bed ligt. Echt een heel enkele keer overdag terwijl Aukje speelt maar dat probeer ik zoveel mogelijk te vermijden.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Ik heb mezelf niet echt doelen gesteld. Ik blog omdat ik het leuk vind, en nu ik eenmaal bezig ben vind ik het wel leuk om mijn site te zien groeien (wie vindt dat nou niet?) Maar echt een doel, nee dat heb ik niet.frozen yoghurt

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Nee niet vaak, wel heel soms. Bijvoorbeeld als ik een artikel plaats over iets wat met het onderwijs te maken heeft, of als ik iets heel ergs persoonlijks deel. Maar niet onzeker genoeg om het niet te delen, haha.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Ja! Ik app met een aantal lieve collega bloggers en via Twitter heb ik stiekem ook steeds een beetje meer contact met anderen, super leuk!

Wat voor muziek of welke tv zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

Meestal kijkt Maikel naar de televisie en zit ik met de laptop op schoot ernaast, dus vaak zijn het echte mannen programma’s haha.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Daar heb ik geen vaste dagen voor. Ik ben niet zo goed in vooruit plannen dus meestal blog ik voor de dag erna. Zo heel af en toe dan lukt het me om wat vooruit te werken, maar dat heb ik meestal snel ingehaald 😉

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Oei dat vind ik moeilijk. Ik denk op mijn artikel over “alleen op het schoolplein“. Dat heb ik ook recht vanuit mijn hart geschreven en dat was de eerste keer dat ik over mijn werk schreef. Dat artikel werd ook erg goed gelezen trouwens.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Als je graag schrijft, het leuk vindt om dingen te delen, je van social media houdt en als je genoeg te melden hebt 😉 Ik ben begonnen terwijl ik niet wist hoe lang ik het vol zou houden, maar ik blog nu bijna een jaar en ik ben nog niet van plan om ermee te stoppen 🙂

Wie zou jij willen vragen deze tag ook in te vullen?

Ik tag Nicole, Monique, Wilma en Janske.

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.