Soms baal ik er gewoon even van…

De meeste tijd kan ik er goed mee dealen en heb ik nergens last van. Maar zo eens in de zoveel tijd baal ik even enorm. Dan vind ik alles stom en zou ik willen dat het allemaal anders was…

Meer dan tien jaar geleden ontmoette ik een hele leuke man. Die leuke man had een droom die hij op dat moment aan het realiseren was, een prachtig mooi bedrijf. Inmiddels zijn we dus tien jaar verder, loopt het bedrijf lekker en brengt die leuke man dan ook enorm veel tijd door in dat bedrijf om te zorgen dat het allemaal zo lekker loopt. En ik moet toegeven, mijn hart ligt daar inmiddels ook en ik vind het ook heerlijk om er te zijn, maar soms baal ik er even enorm van…

  • Als een vriendin een dagje met me wil gaan shoppen bijvoorbeeld. Bij de meeste gezinnen is dat niet zo’n probleem, de kindjes blijven bij papa en mama kan gerust een dagje weg. Hier werkt papa zo’n beetje altijd, dus als ik een dagje weg wil dan moet ik oppas regelen.
  • Uit eten met vrienden of gewoon een keer romantisch met z’n tweeën (voor onze trouwdag bijvoorbeeld). Helaas, tenzij we en oppas regelen voor de kindjes en een “oppas” voor de zaak. Want dat moet natuurlijk ook worden overgenomen…
  • Lekker twee weken op zonvakantie? Nope, als juf heb ik zes weken zomervakantie, maar wij kunnen dan niet weg want dan is het juist druk op de zaak… We moeten het doen met korte uitjes in de vakanties buiten het drukke seizoen om.
  • Als ik een keer even wil knallen voor mijn blog en wat vooruit wil schrijven. Zodat ik niet elke avond voor de dag erna bezig ben. Vaak lees ik dat bij blogvriendinnen dan papa even de kindjes meeneemt om iets leuks te gaan doen. Ook hier is dat dus geen optie…
  • In dezelfde lijn, een blogweekend met mijn lieve blogvriendinnetjes. Lijkt me ontzettend leuk! Maar wederom moet er dus oppas gezocht worden. Hetzelfde geldt voor gave blogevenementen. Altijd doordeweeks dus dan is oppas zoeken ook nog eens niet zo makkelijk.
  • In de zomer spontaan een dagje terrassen met vrienden of een spontane barbecue? Je voelt hem al aankomen, geen optie. Ja of iedereen moet hier naartoe komen na sluitingstijd, maar je wil zelf ook wel eens ergens anders naartoe.
  • Op zondag worden er vooral in de lente en zomer zoveel leuke dingen georganiseerd om met het gezin naartoe te gaan. Een feel good market of foodtruck festival. Ik kan daar allemaal wel naartoe met de meiden hoor, maar altijd zonder Maikel want hij moet werken.
  • Een middagje naar de bios met Aukje of juist een hele dag samen op pad? Het komt allemaal op hetzelfde neer, oppas regelen want anders gaat het gewoon niet.

Laten we even voorop stellen dat ik niet zielig ben en dat ik absoluut geen hekel heb aan de zaak. En dat er genoeg lieve mensen om mij heen zijn die op willen passen. Maar ik kan en wil niet elke week een oppas zoeken. Dat doe ik al voor alle extra werkdagen en dat wil ik dus niet ook nog teveel doen voor ander dingen. Dus moet ik keuzes maken waar ik wel en niet naartoe ga. En dat is helemaal prima. Maar zoals ik al zei, zo af en toe baal ik er wel even van. En dat mag ook, toch?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.