Gymmen in je onderbroek

Vlak voordat Aukje voor het eerst naar school ging, was ik druk met het aanschaffen van alle nieuwe spullen. Schooltas, beker, trommel, gymtas, gymschoenen, gymkleren… Totdat ik ineens hoorde dat ze helemaal geen gymkleren nodig had…

Bijna had ik ze gekocht, nieuwe gymkleren voor bij Aukje op school. Net op tijd hoorde ik van een vriendin dat ze helemaal geen gymkleren nodig had. Ik vond dat maar vreemd want ik weet niet beter dan dat ook kleuters gewoon een tasje gymkleren mee naar school nemen en zich vervolgens in de klas omkleden voor de gym. Maar goed. Geen gymkleren dus. Want blijkbaar gymmen ze bij Aukje op school dus in hun ondergoed.

Ik vond het een beetje vreemd, dus her en der vroeg ik wat rond hoe dat bij anderen ging. Het bleek nogal verdeeld te zijn. Op sommige scholen gymmen kleuters in gymkleren en op anderen niet. Omdat ik het toch maar vreemd bleef vinden, stelde ik de vraag op Instagram. Al snel bleek dat ik me volgens velen “aanstelde”. Niks mis met gymmen in ondergoed, heel normaal voor een kleuterklas.

Niet lang daarna las ik deze blog van Kimberly, waar dus ook de kinderen gymmen in hun ondergoed en er vervolgens foto’s van op Facebook werden geplaatst. Niet zo handig. Maar het zorgde er wel voor dat ik weer aan het denken werd gezet. Want hoe erg ook, kan je tegenwoordig nog wel gymmen in je ondergoed? Ook als kleuter? En hoeveel moeite is het om een kort broekje en een t-shirt aan te trekken? Je mag verwachten dat een kleuter dat zelf kan, dus voor de juf is het geen extra moeite. Het uittrekken van de gewone kleren, daar gaat de meeste tijd in zitten. Maar goed, het was nu eenmaal zo dus ik legde me erbij neer, ook al had ik er zelf zo mijn bedenkingen bij.

Nou kwam Maikel deze week thuis met de opmerking dat hij bij het wegbrengen Aukje al meteen moest helpen omkleden voor de gym. Hij vroeg aan mij of ik het niet vreemd vind dat ze in ondergoed gymmen. Ik vond het wel grappig dat hij erover begon, blijkbaar ben ik dus niet de enige die daar zijn bedenkingen bij heeft. En nou zijn wij volgens mij helemaal niet zo moeilijk maar ik vind het toch wel typisch dat we hier beiden hetzelfde over denken. Ik kan overigens ook niet heel goed uitleggen of verwoorden waarom, maar ik vind het gewoon niet nodig in ondergoed. Wat mij betreft krijgen ook de kleuters gewoon een tas met gymkleren mee naar school.

Edit: ik vind het geen enorm dong ofzo hoor. Ik vind het gewoon niet nodig…

Wat vind jij?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.