Hoe wij vertelden dat we in verwachting waren…

in verwachtingIk vertelde zaterdag dat ik er best wel moeite mee had om mijn zwangerschap geheim te houden, maar na een hele mooie echo waar we een kloppend hartje zagen, konden we voorzichtig aan gaan vertellen aan familie en vrienden dat we in verwachting waren…

Tijdens onze huwelijksreis in Nieuw Zeeland kwamen we er dus achter dat we in verwachting waren. Super leuk en spannend natuurlijk, en na het eerste bezoek aan de verloskundige (toen waren we 9 weken in verwachting) wilden we het aan onze familie vertellen. Omdat we het zelf natuurlijk al langer wisten, hadden we al nagedacht over hoe we het wilden vertellen.

Mijn ouders zouden op vakantie gaan met vrienden, dus we wilden het ze graag vertellen voordat ze weg gingen. We hadden een slabber gekocht met de tekst “jullie worden opa en oma”. Die hadden we ingepakt dus ik zei dat we ze nog iets wilden geven om mee op vakantie te nemen. Tijdens het koken maakte mama het cadeautje open en toen was het even stil, ze keek me aan en vroeg “van wie, van jullie?” Haha, ik vond het zo grappig! Ja natuurlijk van ons! Mijn ouders wisten niet dat we al even gestopt waren met de pil, dus het was echt een complete verrassing voor ze. Ze hebben het echt niet aan zien komen (zo ongeveer als enigen want verder had iedereen het allang aan zien komen 🙂 ) Toen zaten we ’s avonds na het eten nog na te kletsen en hyper te zijn (mijn moeder wilde zo graag oma worden!) en toen kwam mijn zus ineens onverwachts binnen… Oeps… Ik wilde het haar ook eigenlijk anders vertellen maar ik kan niet zo goed liegen… Dus er hing een vreemd sfeertje en mijn zus vroeg of we nog iets leuks hadden gedaan die dag… Tja, toen kon ik niet anders dan de echo foto’s van die ochtend laten zien en het vertellen. Anders dan gepland maar goed.

Voor Maikel zijn ouders, broer en schoonzus hadden we ook een slabber gekocht. Zij hadden het wel aan zien komen, maar waren natuurlijk evengoed heel erg blij voor ons. Bij zijn broer ging het een beetje vreemd want het moest perse die avond verteld worden (ik weet al niet meer waarom) dus we gingen ernaartoe en toen wisten ze eigenlijk al genoeg 🙂 .

Mijn beste vriendin heb ik het verteld tijdens één van onze (bijna) wekelijkse thee avondjes. Ze kwam bij mij foto’s kijken van de huwelijksreis. Nog voordat we aan de foto’s waren begonnen vertelde ze me super enthousiast dat haar zus zwanger was. Hihi, super lang gepraat over hoe leuk dat was enzo, en ik mijn mond maar dicht houden… Toen gingen we de foto’s kijken op de computer, en ergens in het midden had ik de echo foto ertussen gezet. Dus ineens kwam ze bij die foto en keek ze me vragend aan “huh?”. En toen natuurlijk ook super blij voor ons. Ze vond het knap dat ik al de hele avond mijn mond had kunnen houden hihi.

Toen heb ik het aan mijn overige familie en vrienden en collega’s verteld, of via een appje of mailtje met dit gedicht: Jullie kunnen me nog niet zien, jullie kunnen me nog niet horen. Toch groei ik al 9 weken in mama’s buik, en word ik in november geboren. Daar kwamen ook super leuke reacties op! Echt heel erg leuk!

En als laatste (ik weet niet meer hoeveel weken ik toen in verwachting was, ik geloof 11) heeft Maikel deze foto op Facebook gezet…in verwachtingNa de meivakantie heb ik het de kinderen uit mijn klas verteld, ik was toen 12 weken in verwachting en ik had al echt een buikje dus dat vond ik het goede moment. De kinderen waren ook helemaal enthousiast, super leuk!

Toen was iedereen op de hoogte, fijn! Geen buikjes meer verbergen, gewoon in het openbaar dingen voor de baby en zwangerschapskleding kunnen kopen en niet meer bang zijn om me te verspreken, een verademing! En toen begon het genieten van de zwangerschap. Hoe die verliep, dat lees je morgen!

Hoe hebben jullie verteld dat jullie in verwachting waren?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.