Hoe verliep mijn zwangerschap van Aukje?

zwangerschapGisteren schreef ik hoe we aan iedereen vertelden dat we in verwachting waren, vandaag vertel ik over de zwangerschap zelf. Of ik misselijk was, of last had van de hormonen? Of hadden anderen last van mijn hormonen 😉 . Hoe verliep mijn zwangerschap van Aukje?

Tijdens onze huwelijksreis in Nieuw Zeeland kwamen we erachter dat ik zwanger was. We deden al erg vroeg een test en die was positief. *Jeej!* Toen waren we natuurlijk pas net zwanger, maar ik merkte nog helemaal niks. Een enkele keer tijdens een ritje door de landschappen van het Noordereiland werd ik wat misselijk in de auto. Dat kan van de prille zwangerschap komen, maar dat weet ik niet zeker. Ik word wel vaker wat misselijk in de auto, dus niet heel gek met die slingerende weggetjes daar. Desondanks denk ik wel dat het wat met elkaar te maken heeft, omdat het wel wat erger was dan normaal in Nederland.

Omdat ik nog helemaal niks voelde, geen misselijkheid, geen pijnlijke borsten, echt helemaal niks, vond ik het ook erg moeilijk om echt te geloven dat ik zwanger was. Dus toen op een gegeven moment mijn borsten ontzettend pijnlijk werden, was dat ergens wel een soort opluchting. Klinkt misschien gek, maar het was toch een soort bevestiging dat ik inderdaad zwanger was (ik ben dus niet het type dat 5 testen doet voor de zekerheid).

Gelukkig voor mij heb ik helemaal geen last gehad van de bekende misselijkheid, zo fijn! Ik kan me ook niet herinneren dat ik echt heel erg moe ben geweest, in ieder geval niet moe genoeg om middagdutjes te doen. Eigenlijk heb ik, op wat pijnlijke borsten na, helemaal geen last gehad van zwangerschapskwaaltjes. Zo fijn! Natuurlijk liep ik er op een gegeven moment wel tegenaan dat mijn buik in de weg zat. Ik had al vrij snel een grote buik, waardoor deze ook al gauw in de weg zat. Bij het huishouden kwam mijn moeder op een gegeven moment helpen, dat was erg fijn. Ik kon de binnenkant van het bad bijvoorbeeld niet meer zo makkelijk poetsen, dan is het erg praktisch als iemand anders dat voor je kan doen!

Ook kan ik me niet echt herinneren dat ik erg veel last had van nesteldrang of van mijn hormonen. Misschien dat anderen wel last hadden van mijn hormonen haha, maar ik denk dat het wel meeviel. En natuurlijk wilde ik wel dat het huis schoon was, ook in de kastjes, voor als de kraamhulp zou komen. Maar ik ging niet overdreven poetsen ofzo. Al met al heb ik echt een super fijne zwangerschap gehad, zonder kwaaltjes en moppers en ik zou het zo over doen. Ik vond het ook echt leuk om zwanger te zijn, maar dat komt natuurlijk ook juist doordat ik geen klachten had. Aan het einde van de zwangerschap was ik het wel beu en had ik zin in de bevalling. Dat klinkt misschien gek, en ik had natuurlijk geen zin in de pijn enzo, maar ik was niet bang voor de bevalling en keek er echt naar uit om te gaan ervaren hoe het was en om ons meisje voor de eerste keer te kunnen zien. Gelukkig kondigde ons mupke zich 2 dagen voor de uitgerekende datum aan. Super fijn, het ging beginnen! Hoe dat ging, dat lees je morgen

Hebben jullie veel last gehad van zwangerschapskwaaltjes tijdens de zwangerschap?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.