Mijn nieuwe baan!

Bath Geldrop

“Ben je nog steeds beschikbaar?” Ik deed nog net geen vreugdedansje toen ik deze vraag hoorde. Voorzichtig antwoordde ik dat ik inderdaad nog steeds beschikbaar was. Binnen een paar minuten hingen we op, met een afspraak voor de volgende dag…

Een concrete LinkedIn oproep

Twee maanden geleden plaatste ik een oproep voor een nieuwe baan op mijn LinkedIn profiel. Ik was lekker concreet in wat ik zocht, al vond Maikel vooral dat ik te kritisch was. Eigenwijs als ik kan zijn, paste ik mijn oproep niet aan en ik kreeg de ene na de andere tip binnen. Helaas waren al deze tips wederom net niet wat ik zocht. Ook dit keer kon ik de vinger er niet helemaal op leggen, maar ik ga gewoon heel erg graag op mijn gevoel af en er kwam gewoon weinig voorbij waar ik enthousiast van werd.

Eindelijk, een klik!

Totdat ik een berichtje kreeg van iemand die mijn oproep had gezien. Ze vroeg of ik een keer kwam praten en hoewel ik er weinig voor voelde, maakte ik toch een afspraak. Op dat moment stonden er nog twee andere gesprekken gepland en eerlijk is eerlijk, bij deze afspraak had ik de minste feeling. Maar al binnen één minuut sloeg dat gevoel totaal om! Na verschillende sollicitatiegesprekken waar de moed me van in mijn schoenen zakte, was dit juist een heel erg fijn gesprek! Het klikte goed en ik zag een enorme match op werkelijk alle vlakken. Maar omdat ik nog twee andere gesprekken op de planning had staan spraken we af dat we een week later contact zouden hebben.

Dáág enthousiasme

Na een week wist ik het zeker, ik wilde bij dit bedrijf beginnen! Enthousiast belde ik ze terug maar inmiddels was er iemand anders binnengewandeld die nog beter bij ze paste. Ik kon wel janken. Teleurgesteld hing ik op en voor mijn gevoel was ik weer terug bij af. Ik wilde mijn zoektocht naar een baan in de marketing al bijna opgeven, ik had zelfs al gesolliciteerd naar een baan als secretaresse elders, tot ik ineens het verlossende telefoontje kreeg.

Een kleine ‘maar’

En zo stapte ik dus voor de tweede keer binnen bij het bedrijf waar ik al direct bij het eerste gesprek een ontzettend goed gevoel kreeg. Wederom werd ik lekker spontaan ontvangen en ook dit keer voelde dit gesprek niet als een sollicitatie. Toch had ik een kleine ‘maar’ in mijn achterhoofd. Waarom was ik het in de eerste instantie niet geworden en hadden ze nu wel interesse?

Al snel werd mijn vraag beantwoord. Het bedrijf waar ik was, was namelijk een (privé) zwemschool en de andere sollicitant was een zweminstructrice. Aangezien ik in mijn gesprekken al meteen erg duidelijk was dat ik echt niet van plan was om het water in te gaan, is de keuze voor iemand die dat wel wil, erg logisch. Echter liep dat toch uit op niks en doordat ook zij het eerste gesprek als erg fijn hadden ervaren, dachten ze weer aan mij.

Marketing medewerker Bath – Personal Swim Training

Tja en toen waren we zo rond. We spraken af dat ik na de zomervakantie zou beginnen en dus ging ik op vrijdag 1 september voor de eerste keer naar mijn nieuwe werkplek. Voor 20 uur in de week ben ik voortaan de marketing medewerker van Bath – Personal Swim Training. Een (privé)zwemschool met locaties in Geldrop, Eindhoven, Asten en Mierlo. Wij geven o.a. zwemles in kleine groepjes en je kunt daarbij kiezen uit groepjes van zes, vier of twee kinderen of echt privéles van één op één. Daarnaast bieden we ook baby en peuterlessen aan. Ik werk vanuit het kantoor in Geldrop, op een kwartier rijden van mij vandaan en heb echt ontzettend leuke collega’s. Daarnaast krijg ik het vertrouwen om dingen te doen en wordt het nemen van initiatief juist gewaardeerd in plaats van afgeremd.

De perfecte match!

Dus na een zoektocht van bijna vier maanden, twee gesprekken met een loopbaancoach, het invullen van verschillende vragenlijsten, meerdere sollicitatiegesprekken en nog veel meer brieven en afwijzingen, is het me dan toch gelukt. Het vinden van de perfecte match. Een baan waar ik meteen vanaf de eerste week al enthousiast van werd. Eentje waarbij ik op zaterdagavond nog even snel wat dingen afmaak, gewoon omdat ik het zo leuk vind. Een baan dicht bij huis, waarbij ik precies kan werken op de dagen en tijden die voor mij uitkomen en waar ze echt met je meedenken.

Ik heb nog geen drie volle weken gewerkt, maar ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik de baan heb gevonden waar ik naar zocht. En daar ben ik natuurlijk superblij mee!

Enne, mocht je meer info willen over de zwemlessen, dan weet je me te vinden toch? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.