Hoe voeden wij Aukje op? (Mommy wars tag)

IMG-20150730-WA0000 [800x600]Alweer een tijdje terug werd ik door lieve Cassandra getagd voor de Mommy Wars-tag. Een tag die bedacht is door Betty en Esther en vol staat met vragen die heerlijke discussies tussen moeders op kunnen roepen. Want ook al doen alle moeders wat zij zelf het beste vinden, er zijn altijd wel andere moeders die het daar niet mee eens zijn. Kijk je mee naar mijn antwoorden?

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

Inmiddels krijgt Aukje gewoon een beker melk aan tafel 😉 Maar ik heb Aukje drie maanden volledig borstvoeding gegeven. Na drie maanden ging ik weer aan het werk en hebben we de dagvoedingen afgebouwd. Ik gaf de ochtend- en avondvoeding nog wel zelf. Na vier maanden was het op en zijn we volledig over gegaan op flesvoeding.SAM_2153 [800x600]Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?

Aukje heeft een eigen bed, op haar eigen kamer. Na de geboorte heeft Aukje een paar weekjes in een wiegje bij ons op de kamer geslapen, maar al snel hoorde ik teveel en kon ik er zelf niet goed meer van slapen, dus toen is ze naar haar eigen kamer verhuisd. Nu ligt ze sinds kort ook niet meer in een ledikant maar in een groot bed en dat gaat hartstikke goed.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Wij gebruiken de luiers van de Lidl, Kruidvat en Pampers. Wasbare luiers heb ik niet eens over nagedacht, lijkt me vreselijk. Ik vind het nu al vervelend als ze doorgelekt heeft en alles zit onder…

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?

Mag het ook een combinatie zijn? Ik vind zelf houten speelgoed erg leuk, maar ik merk ook dat speelgoed met licht en geluid erg goed scoort bij Aukje. Maar dat zal denk ik bij de meeste kinderen wel zijn.

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

Aukje eet met de pot mee, nou ja, als ze zin heeft om überhaupt te eten 😉 Maar toen ze kleiner was heb ik wel eens potjes gegeven, maar niet veel. Die at ze toen ook al niet. Mijn zelfgemaakte prakkies waren natuurlijk ook véél lekkerder!20131223_111745 [800x600]Dragen of wagen?

Beiden maar weinig. Aukje huilde erg veel als baby en ik weet nog dat we vaak het advies kregen om lekker te gaan wandelen met de wagen, dan sliep ze zo. Nou mooi niet dus! Aukje vond het vreselijk om in de wandelwagen te liggen, dus heeft ze ook niet veel gedaan. De draagdoek heb ik eigenlijk pas veel te laat gekocht, waardoor ik deze ook niet zo heel vaak gebruikt heb. Bij een eventueel volgend kindje zal ik wel meer gaan dragen denk ik.

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?

We zijn er al voorzichtig mee begonnen, maar nog niet heel actief. We gebruiken het potje nu spelenderwijs en hopen dat Aukje binnekort zelf aan gaat geven dat ze eraan toe s. Dat lijkt nu nog niet echt het geval. Ik hoop wel dat ze zindelijk is voordat ze drie wordt (dat is pas in november, dus we hebben nog even).

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Geen van beiden. Ik koop wat ik leuk vind, maar net waar ik het tegen kom. Tot een half jaar geleden had ik nog nooit iets bij Primark gekocht. Inmiddels heb ik er voor Aukje wel al het een en ander gekocht, maar niet veel. Of er ook echt eerlijke merken in Aukjes kast hangen, durf ik niet te zeggen.

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?

Ik doe mijn best om consequent te zijn, maar ik moet bekennen dat ik dat soms best moeilijk vind! Ik ben geen drillsergeant, maar als ik heb gezegd dat ze iets bijvoorbeeld zelf op moet rapen dan wil ik ook dat ze luistert. Als Aukje iets niet mag dan probeer ik ook altijd uit te leggen waarom dat zo is, al heb ik niet het idee dat ze dat nu al begrijpt. En soms is afleiding best een fijn hulpmiddel…Mommy warsLaat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?

Als baby liet ik Aukje eigenlijk nooit huilen. Na al die goedbedoelde adviezen van iedereen dat ik dat wel moest doen, heb ik dat bij wijze van test ooit gedaan en ik voelde me vreselijk daarna. En erger nog, het huilen werd er alleen maar erger van. Het voelde gewoon niet goed en inmiddels heb ik we al geleerd dat als iets niet goed voelt, je het dan ook niet moet doen. Nu is het een ander verhaal, ze kan nu echt om aandacht zeuren. Dan laat ik haar even haar gang gaan en meestal staat ze dan binnen no time weer naast me en is er niks meer aan de hand.

Nu is mijn Mommy Wars vraag voor jou; speen of duimen? Ik ben benieuwd!

P.S. Heb je het artikel van vanochtend ook al gezien?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.