Van ledikant naar groot bed

van ledikant naar groot bedSinds een week slaapt Aukje in een nieuw bed! We hebben namelijk de overstap gemaakt, van ledikant naar groot bed. Ik heb een tijdje getwijfeld of we eerst een peuterbed zouden kopen, maar we besloten om toch maar meteen een groot bed te kopen.

“Aukje slapen?” Vroeg Aukje steeds als ze een groot bed zag. Dan kroop ze erin, ging ze liggen en deed ze net alsof ze sliep. Ook met kerst merkten we weer dat Aukje gewoon echt aan een groot bed toe was. Ze zou bij mijn opa en oma op de slaapkamer in een campingbedje slapen, maar ze kroop eerst in het grote bed en wilde daar echt gaan slapen. Gelukkig sliep ze daarna ook gewoon, zonder protest, in het campingbedje. Maar dat ze toe was aan een groot bed, dat was wel duidelijk. ledikant

Van ledikant naar groot bed

Enkele maanden geleden viel Aukje uit haar ledikant. Vanaf dat moment heb ik heel hard geroepen dat ik een gewoon bed wilde kopen. Alleen de dagen verstreken en er gebeurde geen gekke dingen meer. Omdat Aukje nogal gehecht is aan structuur, en met ons weekje weg met oud en nieuw op de planning (en dus het slapen in een campingbedje voor Aukje) besloten we dat we pas in het nieuwe jaar de overstap van ledikant naar een groot bed zouden gaan maken. Ik was wel benieuwd hoe het zou gaan. Maar hoe dichterbij we bij januari en dus bij het grote bed kwamen, des te meer ik merkte dat Aukje er aan toe was. Dus vorige week maandag was het zover, we haalden Aukjes ledikant weg en zetten samen haar nieuwe, grote bed in elkaar.

De eerste nacht

Tegen de tijd dat het bed klaar was, was het ook meteen bedtijd. Ideaal! Even samen het bed verkennen. Knuffelen, spelen, rollebollen, onder de dekens kruipen, je kent het vast wel 😉 Toen was het echt tijd om te gaan slapen. We hielden ons normale bedtijdritueel aan, legden Aukje in bed en gingen naar beneden. O ja, voor de zekerheid legden we Aukjes ledikant matras en het matrasje van het campingbedje, naast haar bed op de grond. Aukje ging gewoon slapen, net zoals altijd. Wauw! Dat ging makkelijk! Toen wij later zelf naar bed gingen zagen we dat Aukje helemaal onder de dekens uit was gekropen. Omdat ze nu geen slaapzak meer aan had vond ik dat wel erg koud, dus ik stopte haar weer even lekker in. Wij gingen zelf ook slapen en ik hoorde haar niet meer.van ledikant naar groot bedDe volgende ochtend

Ik was erg benieuwd of Aukje de volgende ochtend zelf uit bed zou komen of dat ze ons gewoon weer zou roepen. Maar de volgend ochtend bleek al snel dat er voor Aukje weinig was veranderd, ze riep ons gewoon, net als elke andere ochtend. Super fijn! De eerste nacht was geslaagd! En het ging echt zo veel makkelijker dan ik had verwacht! Volgens mij heeft ze gewoon nog niet echt in de gaten dat ze er ’s ochtends zelf uit kan hihi.

Een appje van de oppas “ze is uit bed gekukeld”

De dag erna gingen wij ’s avonds met vrienden weg. Toen we naar huis gingen kregen we een appje van de oppas dat Aukje net uit bed was gevallen. Arm mupke! Maar goed dat er nog matrassen naast het bed lagen! Toen we thuis kwamen vertelde de oppas dat ze er twee keer uit was gevallen, maar dat ze na het troosten en een dikke knuffel ook meteen weer verder ging slapen. Fijn! Maar we besloten wel om de dag erna meteen een bedhekje te kopen!bedhekjeKoude voetjes

Die nacht is ze er gelukkig niet meer uitgevallen. We hebben de dag erna meteen een bedhekje gekocht zodat we ons daar geen zorgen meer om hoefden te maken. Wel maak ik me zorgen om Aukjes koude voetjes (nou ja, vind ik haar koude voetjes zo sneu, is misschien beter gezegd). Want in haar ledikant droeg ze altijd een slaapzak. nu niet meer omdat ik dat gevaarlijk vind (stel dat ze wel uit bed klimt, dan struikelt ze) dus we leggen Aukje gewoon met een pyjama onder een dekbed. Maar Aukje is zo’n ontzettende draaikont, dat ze zichzelf helemaal bloot legt ’s nachts. Elke ochtend halen we haar met ijskoude voetjes uit bed. Voorlopig geven we haar dus maar sokjes aan in bed en leggen we haar elke avond als we zelf naar bed gaan weer even goed neer. Hopelijk wordt dat draaien dan vanzelf minder en kunnen de sokjes voortaan weer uit.

De overgang van ledikant naar groot bed is bij ons dus ontzettend meegevallen, eigenlijk zelfs super goed gegaan. We merken geen verschil, erg fijn! Hoe was dat bij jouw kindje(s)? Ging de overgang ook zo vloeiend of koste het wat meer moeite?

P.S. Heb je het artikel van vanochtend ook al gezien?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.