Op vakantie zonder de kinderen?

op vakantie zonder de kinderen

Je wordt wakker, kijkt op de klok en ziet dat het 10.00 uur is. Heerlijk uitgeslapen rek je jezelf eens uit, trekt je bikini aan, pakt je badlaken en loopt relaxed naar het strand. Je bestelt de ene heerlijke Gin Tonic na de andere en je kan eten wat en wanneer je daar zin in hebt… 

Hoe ontzettend lekker klinkt dit?! Een heerlijke vakantie waarin je nergens op hoeft te letten, niet aan schone luiers en niet aan eet- en slaapritmes. Je wordt ‘s ochtends wakker wanneer je uitgeslapen bent, en niet om 06.00 uur wanneer de kinderen wakker zijn. Je kan ‘s avonds nog lekker een drankje aan de bar drinken (of twee of drie) in plaats van om 19.00 uur op de kamer moeten blijven omdat de kinderen moe zijn. Een vakantie waarin je helemaal aan jezelf kan denken, waarin je gewoon lekker jij bent en niet mama of papa.

Want eerlijk is eerlijk, een zodra je kinderen krijgt veranderen je vakanties nou eenmaal. En natuurlijk kan en mag het allemaal wat losser op vakantie, maar toch is het anders, hoe dan ook. En hoewel ik ruim een jaar geleden nog schreef dat ik waarschijnlijk nooit zonder de kinderen op vakantie zou kunnen, is daar toch wel verandering in gekomen.

Het klinkt misschien een tikkeltje egoïstisch, maar het lijkt me nu dus heerlijk om een weekje op te laden. Lekker met een vriendin naar de zon, waar we de hele dag op het strand kunnen liggen en niks moet. Waar we niet de hele dag “mama!” horen en waar we lekker kunnen genieten van een Gin Tonic en lekkere hapjes. Hoe heerlijk is dat?! Hebben we zin om op stap te gaan? Dan doen we dat. Willen we lekker uitslapen? Geen probleem. De hele dag luieren aan het strand? Goed plan!

Uiteraard wil ik dan wel elke avond even bellen met het thuisfront, maar ik weet dat ik me geen zorgen hoef te maken want de kindjes zijn in goede handen thuis. En als ik dan na een weekje weer helemaal opgeladen thuis kom, kan ik juist weer vol energie er voor de volle 100% voor de kindjes zijn.

Zou jij op vakantie gaan zonder de kinderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.