Aukjes rapport van het kinderdagverblijf

rapportJa je leest het goed, Aukje heeft een rapport gekregen op het kinderdagverblijf! Niet een echt rapport met vakken en cijfers natuurlijk 😉 maar een rapport over haar ontwikkeling…

10 minuten gesprek

In oktober mochten we op het kinderdagverblijf op tien minuten gesprek komen. Niet de eerste keer, maar wel alweer een jaar geleden dus ik was wel benieuwd naar wat ze te vertellen hadden. In principe ging ik er niet vanuit dat ik hele nieuwe dingen zou horen, omdat ik natuurlijk elke week de leidsters spreek bij het ophalen van Aukje en om de week schrijven ze in een schriftje, maar toch ben je dan benieuwd.

Voor het gesprek had de leidster van Aukje een gespreksformulier ingevuld. Hiervan hebben wij een kopie meegekregen zodat we een soort rapport van Aukje hebben, leuk hè! Ik zal niet alles overtypen want anders wordt het wel een hele lange blog, maar ik hou het bij de hoofdlijnen.

  1. Zelfredzaamheid: Aukje eet en drinkt zelfstandig. Ze vindt de wc nog spannend maar wast wel graag haar handen. Ook helpt ze al mee met aan-en uitkleden.
  2. Motoriek: Aukje loopt soepel maar met rennen kan ze zichzelf soms voorbij rennen waardoor ze valt. Ze probeert al om te springen met twee voeten tegelijk maar dat lukt nog niet helemaal. Als Aukje fietst dan loopt ze met haar voeten mee. Kleine dingen pakt ze op met duim en wijsvinger, ze kan een toren bouwen van blokken en heel precies krassen op een blad.
  3. Sociaal emotionele ontwikkeling: Afscheid nemen vindt Aukje wel moeilijk. Iedere week gaat het wel wat beter. Ze speelt vooral alleen en nog naast andere kinderen. Als anderen te dichtbij komen dan kan Aukje nog wel eens duwen. (Nee joh, dat doet mijn kind toch niet 😉 😉 ) Ze wordt verdrietig als we op haar mopperen.
  4. Taalontwikkeling: Aukje begint steeds meer losse woordjes te zegen, ze praat super veel in haar eigen taaltje. Aukje begrijpt goed wat we zeggen.
  5. Speel-en leerontwikkeling: Aukje is nog veel bezig met ontdekken, het in-en uitladen van spullen. Ze vindt boekjes lezen en kleine activiteiten leuk. Zodra het te druk wordt dan trekt ze zich terug.
  6. Algemene indruk en extra bijzonderheden: Aukje is een lief en rustig meisje. Ze is erg gehecht aan vaste gezichten en structuur. Aukje is een gevoelig kindje.

Nou trotse moeder hier hoor! Van dat duwen schrok ik wel even omdat ik haar dat nog nooit heb zien doen maar dat hoort er natuurlijk wel een beetje bij (ik keur het niet goed hoor en zal het zeker corrigeren als ik het zie, maar volgens mij doen alle kindjes dat wel eens toch?!) Een keurig rapport wat mij betreft.

Hebben jullie wel eens een rapport of 10 minutengesprek van het kinderdagverblijf gehad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.