Vliegen met je kindje (+ tips)

vliegenWij zijn weer terug van vakantie! Misschien hebben jullie het niet eens gemerkt, maar de afgelopen 12 dagen waren wij lekker met z’n drietjes op vakantie. We zochten de zon op in Gran Canaria, en dat betekent dat we dus ook gingen vliegen. En vliegen met je kindje is iets waar veel ouders best wel tegenop kijken, wij dus ook een beetje. Vandaag vertel ik hoe het ging met Aukje…

Een tijdje geleden vertelde ik al dat we op vakantie zouden gaan en dat we het best een beetje spannend vonden hoe het vliegen zou gaan met Aukje. Inmiddels zijn we dus alweer thuis en kan ik aan jullie vertellen dat het vliegen super goed is gegaan en dat het allemaal is meegevallen (sorry voor de slechte foto’s, zondag volgt er een xxl fotodagboek met betere foto’s haha)vliegenDe heenreis

Heen zouden we om 17.35 uur vliegen. Op zich een prima tijd, alleen het is ongeveer 4,5 uur vliegen naar Gran Canaria. Volgens de planning zouden we dus om 21.10 uur (lokale tijd) landen. Omdat dat voor Aukje natuurlijk al lang en breed na bedtijd is, hadden we vooraf in Nederland al geregeld dat er voor ons een taxi klaar zou staan om ons naar het hotel te brengen. Dat scheelde een hoop tijd in vergelijking met de bus waar we anders in naar het hotel gebracht zouden worden. Omdat deze bus natuurlijk langs allerlei hotels gaat ben je dan nog later bij het hotel en dat zou voor Aukje natuurlijk niet fijn zijn. Nu waren we uiteindelijk om 23.30 uur bij het hotel. En al die tijd is Aukje wakker geweest…vliegenHoe deed Aukje het?

Echt super, super goed! Ik ben ontzettend trots op haar! Omdat Aukje nog geen twee jaar is moest ze bij mij op schoot. We hadden een tas vol met lekkere dingen meegenomen zodat ze tijdens het opstijgen wat kon eten. Zo hoopten we dat ze geen zere oortjes zou krijgen. Ook hadden we een aantal cadeautjes meegenomen. Elke keer mocht ze iets open maken zodat ze weer wat nieuws had om mee te spelen. Dit werkte ook erg goed. Vooral het Bumba puzzelboek was een grote hit! Als laatste troef hadden we ook de tablet bij ons met leuke filmpjes. De hele vlucht is Aukje wakker geweest en nog vrolijk ook haha. Spelen, kletsen, wandelen, alles zonder moppers, zo vloog het vliegen voorbij 😉 vliegenDe terugreis

Terug zouden we om 11.15 uur vliegen en om 16.50 uur (Nederlandse tijd) weer landen. Omdat het vliegtuig niet vol zat hadden we een extra stoel, erg fijn! Alleen bij het opstijgen en dalen moest Aukje even op schoot, maar de rest van de vlucht kon ze lekker in haar eigen stoel zitten. Wederom de grote tas met speeltjes en snoepjes erbij, en het ging weer super. Op een gegeven moment was Aukje erg moe en heeft ze een kleine 45 minuten bij mij liggen slapen, om daarna stik chagrijnig wakker te worden hihi. Ach ja, desondans heeft ze het echt heel erg goed gedaan!vliegenTips

  • Omdat ik van tevoren wist dat we erg laat aan zouden komen, had ik in de handbagage één plastic tas gedaan met daarin al Aukjes slaapspullen (hoeslaken, slaapzak, tandenborstel, knuffeltje en speentje). Dan konden we bij aankomst meteen Aukje in bed leggen en dan zouden we daarna de koffers pas open hoeven te maken. Dit was ideaal! Verder had ik in beide gewone koffers een speen, knuffeltje, kleertjes en slaapzak gedaan, want je zal de eerste niet zijn van wie er een koffer kwijtraakt… Dan heb je in ieder geval altijd spullen voor je kindje bij je.
  • Wij hadden zelf een taxi geregeld omdat we erg laat aankwamen, maar ik kan het sowieso iedereen aanraden. Voor relatief weinig geld ben je gewoon veel sneller bij je hotel en terug word je net wat later opgehaald dan wanneer je met de reguliere bus meegaat. Super fijn.
  • Vraag of het vliegtuig is volgeboekt, zo niet dan kan je misschien een extra stoel krijgen. Erg fijn om je kindje eventueel zelf op te laten zitten of eventueel zelfs neer te leggen voor een slaapje. En daarnaast is het erg fijn om aan het gangpad te zitten, zodat je er makkelijk in en uit kan. 
  • Neem cadeautjes, speeltjes en snoepjes mee om je kindje onderweg te vermaken. En ik moet toegeven dat de tablet toch ook wel erg fijn was nu!

vliegen met je kindjeAl met al is het vliegen ons erg meegevallen. Aukje deed het super goed en wij zijn erg trots! Hebben jullie wel eens gevlogen met je kindje? En heb je nog aanvullende tips? Laat ze achter bij de comments.

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.