Vliegen met kinderen – deze tips maken het makkelijker

vliegen met kinderenInmiddels is het alweer bijna drie jaar geleden dat wij gingen vliegen met Aukje, maar omdat ik mezelf toen suf heb gezocht naar tips om het vliegen met kinderen makkelijker te maken deel ik vandaag ook mijn tips. Dit maakt de vliegreis echt een stuk makkelijker!

Sommige mensen kijken enorm op tegen het vliegen met kinderen. Maar als je zorgt dat je goed bent voorbereid, dan valt het best wel mee. Natuurlijk kan het toch onverwachts tegenvallen door onvoorziene omstandigheden, maar met deze tips sluit je die zoveel mogelijk uit:

Vliegen met kinderen – tips:

  • Zorg dat je van tevoren wat kleine cadeautjes koopt die je allemaal apart inpakt. Zodra je merkt dat je kindje zich in het vliegtuig gaat vervelen, geef je het eerste cadeautje. Het uitpakken is al een feestje en als je cadeautjes uitzoekt waar ze meteen mee kunnen spelen dan ben je zo weer een uur verder. Werkte bij ons erg goed!
  • Neem ook wat snoepjes of koekjes mee. Zo kan je de cadeautjes en snoepjes afwisselen.
  • Ik moet toegeven dat de tablet ook erg fijn was! Er kwamen zelfs andere kinderen uit het vliegtuig meekijken. Kindjes tevreden, ouders tevreden, toch?
  • Kijk vooraf hoe laat je aankomt op je vakantiebestemming. Kom je erg laat aan, neem dan als handbagage een aparte tas mee met alle slaapspullen voor je kindje. Denk aan een hoeslaken, slaapzak, tandenborstel, knuffeltje en speen.) Zo kan je bij aankomst meteen je kindje in bed leggen, en hoef je daarna pas alle koffers uit te pakken.
  • Trek je kindje lekker comfortabele kleren aan. Een joggingbroek, warme sokken, een shirtje en een vestje. Zo kan hij lekker bewegen en kan je eventueel nog iets uittrekken als het te warm is.
  • Als het nog een stukje rijden is van het vliegveld naar je hotel of appartement, reserveer dan vooraf alvast een taxi. Voor relatief weinig geld ben je gewoon veel sneller bij je hotel en terug word je net wat later opgehaald dan wanneer je met de reguliere bus meegaat. Super fijn, zeker met kleine kinderen.
  • Vraag bij het inchecken of het vliegtuig is volgeboekt, zo niet dan kan je misschien een extra stoel krijgen. Erg fijn om je kindje zelf op te laten zitten (onder de 2 jaar) of eventueel zelfs neer te leggen voor een slaapje. En daarnaast is het erg fijn om aan het gangpad te zitten, zodat je er makkelijk in en uit kan.
  • Geef je kindje tijdens het opstijgen en dalen wat te drinken (eventueel borstvoeding of fles) of iets te snoepen, om de druk op de oren te verminderen. er zijn ook ouders die vooraf al paracetamol geven, maar daar ben ik zelf geen voorstander van. Mocht je nou merken dat je kindje op de heenweg ontzettend veel pijn heeft dan kan je dat voor de terugweg natuurlijk wel doen.

Heb jij nog aanvullende tips? Ik hoor ze graag! Heb je zelf een baby, kijk dan zeker even naar deze tips voor vliegen met baby, dan ga je zeker goed voorbereid op pad!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?vliegen met kinderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.