Angelique: Wat te doen met…. Een miljoen?!?

Overal om je heen zie en hoor je reclame voor diverse loterijen. En ja, ook ik ben daar enige jaren geleden voor gevallen. Mijn gedachte erachter was dat het uiteraard erg leuk zou zijn om een mooie prijs te winnen, maar aan de andere kant vind ik het geen ramp dat ik niet win want ik gun het een ander ook. Maar wat zou ik nou doen met een miljoen??

Ik speel mee met één loterij die een maandelijkse trekking heeft, op een aantal bijzondere trekkingen na. Het grootste bedrag wat ik ooit gewonnen heb is, na aftrek van de kosten van het lot, €17,50. Maar goed, wie het kleine niet eert is het grote niet weerd zeggen ze dan toch? Ik weet dat de kans dat je een loterij wint kleiner is dan dat je getroffen wordt door de bliksem, maar hé iemand moet het winnen niet?

Soms zit ik dan een beetje te fantaseren over wat ik zou gaan doen met een flinke geldprijs. Op de eerste plaats komt dan toch het verlagen van de vaste lasten, al heb je daar geen last meer van met zoveel geld. Op de tweede plaats de vraag of ik zou willen verhuizen binnen het dorp. Ik weet het niet. Een groot huis met een mooie tuin, en wellicht een zwembad, is wel een droom. Ik zou dan de ruimte hebben om pleegkinderen op te vangen. Iets wat mij altijd al heeft getrokken. Maar aan de andere kant woon ik hier prima en is alles op loopafstand in de buurt. Ik zou dan wel het huis en de tuin opknappen, want dat is iets wat ik graag nog zou willen laten doen. Op de derde plaats zou ik graag willen reizen naar bestemmingen waar ik nu alleen maar van kan dromen… De rest zou ik apart houden voor de kinderen en voor mijn oude dag. En uiteraard zouden mijn vrienden en familie mee profiteren van alles.

Ook zou ik graag willen blijven werken. Hoogstwaarschijnlijk niet een betaalde baan maar vrijwilligerswerk. Er zijn steeds meer mensen die een beroep moeten doen op anderen, dus er zijn altijd handen te kort. Of juist met dieren werken, dat trekt mij ook aan. Of mij wellicht op een andere manier inzetten voor diverse goede doelen.

Misschien is het maar goed ook dat ik niet zo’n geldprijs win, want wat een dillema’s dan om over na te denken. Luxe dillema’s, dat dan weer wel. A girl’s gotta dream…

Nu ben ik wel heel benieuwd wat jullie zouden doen met een miljoen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.