De papa tag! Hoe denkt Maikel over het vaderschap?

douchenDe papa tag! Ik zag deze tag al een hele tijd geleden bij Linda op haar blog en ik vond hem zo leuk dat ik hem heb overgenomen. Hoe denkt Maikel over het vaderschap?

Hoeveel kinderen wilde je voordat je vader werd? Is dat aantal veranderd sinds je vader bent geworden?

Twee, ja dit is wel veranderd. Twee is wel een mooi aantal en leuk voor Aukje, maar vind hoe we nu als gezin zijn top en door de drukte van de zaak ben ik wel steeds meer voor 1 kind… Goed is goed denk ik dan maar…

Hoeveel kinderen heb je op het moment? (geslacht en leeftijd)

1, Aukje, een lief, lollig, schattig, mooi meisje van bijna 2 jaar.

Zijn de kinderen gepland of een verrassing?

Gepland, voordat ik mijn vrouw ten huwelijk vroeg heb ik goed nagedacht hoe ik mijn verdere leven voor me zag en dat was met Charlotte en met een gezin met kinderen.papaWat vind je het leukste aan papa zijn?

Ravotten met Aukje, haar aan het lachen maken en haar lachende oogjes zien als ze iets leuk vindt.

Hoe vond je het toen je hoorde dat je vader zou worden?

Wel apart… Ik dacht echt “nu word ik een volwassen man…” en moet ik dat ook worden…

Wat was het eerste wat je dacht toen je je kind(eren) zag?

Weet ik niet meer, ik was aan huilen haha voor het eerst in een hele lange tijd…. Maar ik had meer zoiets van, goed gedaan en trots dat mijn vrouw dit voor elkaar heeft gekregen en dat het allemaal goed was gegaan met de bevalling… Daarna kwam wel iets van verliefd zijn of zoiets dergelijks toen ik dat kleine prupke zag.papaWat is het meest uitdagende / belonende van het vader zijn voor jou?

Uitdagende is als ik Aukje alleen heb en hoe ga ik dit allemaal doen vandaag, maar het lukt me steeds beter.

Belonend zijn alle kusjes en knuffels en het papa geroep van Aukje natuurlijk..

Welk advies zou je papa’s to be geven?

Bedenk goed voordat je aan kinderen wilt beginnen of je dit echt wilt en dat je echt goed bij elkaar past als man en vrouw. Omdat je zoveel samen moet regelen en doen. En als je dan niet vaak op één lijn zit, je dit niet volhoudt. Probeer ook eerst dingen te doen die je daarna niet zo makkelijk meer kunt doen met een kleine, bijvoorbeeld verre reizen maken.papaHeb je papa-tijd? En zoja, hoe breng je dit door?

Ja maandag is onze vrije dag. Dan is het meestal ‘s morgens in pyjama bankhangen en ‘s middags gaan we meestal wel iets doen, van simpel winkelen tot diertjes kijken of zwemmen. Maar echt een vaste papa dag zonder Charlotte heb ik niet.

Wat is je favoriete familie activiteit?

Eigenlijk maakt me dat niet zoveel uit. Als ik maar lekker mijn gedachten van het werk weg kan zetten… Dus even weg van de Hoeve.

fotodagboekVoel je vrij om de tag over te nemen! Hebben jullie kinderen net zo’n goede band met hun vader als Aukje? Ik hoor het graag!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.