Stoppen met de pil, wanneer?

stoppen met de pilStoppen met de pil, dat was een onderwerp waar we het al vaker over hadden gehad. We waren alleen nog nooit met een concreet moment of een concrete datum gekomen. Soms hoor je dat mensen bijvoorbeeld op 1 januari stoppen met de pil. Dat was bij ons dus niet zo, we hadden het er wel over, maar eigenlijk wilde ik eerst trouwen. Maar ja, als dat aanzoek dan uitblijft…

Al verschillende keren hadden we het samen gehad over kinderen. Ik wilde liever nog gisteren stoppen met de pil, dan vandaag bij wijze van spreken. Maikel moet altijd wat langer nadenken over belangrijke beslissingen. En dat is ook goed, alleen het duurde op een gegeven moment wel heel erg lang…

Ik heb het zelf altijd voor me gezien dat we eerst zouden gaan trouwen, en daarna met de pil zouden stoppen. Maar inmiddels wilde ik ook echt heel graag stoppen met de pil. Ik kon eigenlijk niet meer wachten totdat ik ein-de-lijk ten huwelijk gevraagd zou worden. Na het zoveelste gesprek over kinderen was er wederom niet echt een beslissing genomen. Ik baalde flink, want de dag erna zou ik met een nieuwe pilstrip starten na de gebruikelijke stopweek. Ik werd ’s ochtends wakker en ik vroeg nog één keer “weet je het heel zeker dat je nog niet wilt stoppen met de pil?” Ik slikte een vrij zware pil (Diana 35), dus ik wilde sowieso eerst een aantal maanden “ontpillen” voordat we echt zouden proberen om aan te tellen. Op mijn vraag kreeg ik niet echt een duidelijk antwoord, dus een beetje verdrietig liep ik maar naar de badkamer om mijn pil in te gaan nemen.

Eenmaal in de badkamer kon ik mijn pil nergens vinden… Ik had hem toch echt klaargelegd gisteravond? Hoe kon dat nou? Hij lag niet op de grond, hij lag niet in het kastje, nergens kon ik hem vinden… En ineens… ging er een lichtje branden! Blij liep ik terug naar de slaapkamer. “Schatje, ik kan mijn pil niet vinden… Weet jij hier meer van?” En toen kwamen er twee glinsterende, ondeugende oogjes onder het dekbed uit. Ik wist genoeg! Jeej! Ondanks dat we eerst een paar maanden zouden ontpillen was ik super blij, want de eerste stap was gezet!

Mijn cyclus kwam eigenlijk direct weer goed op gang, regelmatig en volgens het boekje. Dat was fijn! Want door de pil die ik al sinds mijn 14e slikte (geloof ik, vanwege mijn heftige acne al zo vroeg), zou het best wel kunnen dat het allemaal een tijdje zou duren voordat alles weer goed op gang kwam. Gelukkig was dit dus niet het geval.

Een maand later (16 oktober) was ik jarig en kreeg ik als verjaardagscadeautje van Maikel een huwelijksaanzoek! Nou, toen kon het natuurlijk helemaal niet meer stuk! Snel werd er een datum gekozen en alsnog zouden we nu dus eerst gaan trouwen! Echt super leuk! Op 22 februari 2013 was dan de grote dag en we zouden ook meteen dat weekend een maand op huwelijksreis gaan naar Dubai en Nieuw Zeeland. Omdat we nu toch gingen trouwen, wilde ik ook echt wachten met proberen om aan te tellen tot na de bruiloft, omdat ik liever niet zwanger wilde zijn op onze eigen bruiloft. Ik wilde natuurlijk wel wijntjes drinken de 22e 😉 . Op de dag van onze bruiloft waren we dus inmiddels al bijna een half jaar gestopt met de pil. Hoe het vanaf dat moment verder ging? Dat vertel ik morgen… 🙂 .stoppen met de pilZijn jullie eerst een tijdje gestopt met de pil voordat jullie het echt gingen proberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.