Van twee slaapkamers naar slaapkamer en speelkamer? *

meisjeskamer

Sinds de eerste week van de lockdown slapen de meisjes bij elkaar op de kamer. Naast dat ze dat beiden erg leuk vinden, gaat dat ook super goed. Zo goed zelfs dat het ons aan het denken heeft gezet…

Samen slapen

Een paar maanden geleden hebben we het eens voor de lol geprobeerd, om de meisjes in een weekend een nachtje bij elkaar te laten slapen. Het was een groot feest en ondanks dat er eerst even werd gekletst ging het verder ontzettend goed. Ze vonden het beiden leuk en waar Emmi eerst nog wel eens ’s nachts huilend uit bed wilde komen bleef ze nu elke nacht netjes in haar eigen bed. Super fijn. Inmiddels slapen de meiden al drie weken non stop bij elkaar op de kamer en elke keer als we vragen of ze weer allebei hun eigen kamer willen hebben roepen ze beiden heel hard “Nee, we willen samen slapen!”.

Een speelkamer en een slaapkamer?

Deze week had ik het er daarom eens met Maikel over. We hebben namelijk nu in de woonkamer een kinderhoek, of nou ja, eigenlijk meerdere kinderhoeken, maar als de meisjes nou eens echt een gezamenlijke slaapkamer zouden krijgen, dan zouden we de andere kamer kunnen inrichten als kinderkamer. Daar zetten we dan de kledingkasten neer, maar ook een groot deel van het speelgoed zodat het een echte speelkamer wordt.

Ook nog beneden spelen

Natuurlijk laten we ook wat speelgoed beneden staan en is het echt niet de bedoeling dat ze voortaan alleen nog maar in de speelkamer mogen spelen, maar dan kunnen we het speelgoed waar ze het meeste mee spelen beneden laten staan en de rest boven neerzetten. Af en toe wisselen we dan wat dingen om zodat het allemaal leuk blijft en niet gaat vervelen. En daarnaast staat er nu toch al een hoop boven, het enige verschil met nu is eigenlijk dat de meiden dan allebei in een bed slapen in plaats van eentje op een matras op de grond haha.

Een mooie kinderhoek

De kinderhoek beneden kunnen we dan ook wat gerichter in gaan vullen. Nu is het namelijk gewoon een wirwar aan speelgoed, maar dan kunnen we er echt een gezellige speelhoek van maken die uitnodigt tot spelen. Nu is het soms gewoon teveel en dan zijn de meiden het overzicht kwijt en dan wordt er ook niet meer leuk mee gespeeld. Kijk hier op Kinderspel ook zeker even voor wat tips en inspiratie, want er zijn zeker een heleboel leuke mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een leuke kralentafel, een handig opbergmeubel of zelfs een complete treintafel inclusief speelelementen. Zo leuk allemaal!

Lego soft

Kinderspel

Naast de grote meubels hebben ze bij Kinderspel ook hele leuke speelsets. Zo hebben ze bijvoorbeeld LEGO soft, grote, zachte bouwblokken die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Ik zag deze twee jaar geleden tijdens LEGO world en Emmi raakte er maar niet mee uitgespeeld. Ook hebben ze grote ‘rivierstenen’ om op te balanceren en overheen te lopen, de bekende grote Kapla kist en ook ontzettend veel LEGO sets. Setjes met alleen poppetjes maar vooral ook een hele gave LEGO Education lijn. Ideaal ook juist in deze tijd, als je spelenderwijs educatief met de kids bezig wilt zijn. Denk aan het programmeren van je eigen LEGO trein, bouw je eigen pretpark of maak kennis met duurzame energie met een echt LEGO zonnepaneel, super gaaf!

We maken er een feestje van

Deze week zullen we het nog eens samen bespreken, willen we dit echt en is dit ook wat de meisjes willen? En dan kunnen we na gaan denken over de kamer make-overs. Want dan maken we er natuurlijk wel een feestje van, zowel op de slaapkamer als op de nieuwe speelkamer 🙂

Hebben jullie thuis een aparte kinderhoek of kinderkamer voor de kids? Of staat alles gewoon in de woonkamer, net zoals hier nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.