Review Tiptoi starterset ‘Bij ons thuis’ *

tiptoi starterset“Mama ik wil Tiptoi doen.” Ze pakt het boek en de bijbehorende pen en gaat lekker op de bank zitten. Ik vraag of ik haar zal helpen, maar ze heeft mijn hulp helemaal niet nodig. Ze kan het helemaal zelf…

Sinds kort heeft Aukje weer een leuk nieuw spel. Tiptoi, het interactieve leersysteem voor boeken, spellen en puzzels. Tiptoi is een innovatief leersysteem waarmee kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Zodra je met de pen op een afbeelding in het boek tipt, klinkt er een bijbehorend geluid, verhaaltje, vraag of muziek. De eerste keer moesten we even samen het boek verkennen, maar nu kan Aukje het helemaal zelfstandig en ze pakt het dan ook regelmatig uit de kast.

De Tiptoi starterset ‘Bij ons thuis’ bevat een Tiptoi pen, een houder voor de pen, een interactief Tiptoi boek, een USB kabel, een activeringscirkel en een handleiding. De handleiding is duidelijk en je kan meteen aan de slag na het lezen ervan. De activeringscirkel heb je maar eenmalig nodig, daarna kan je de pen aan- en uit zetten met de knop op de pen zelf. Het boek activeer je door op de aan-knop te tippen met de pen. Daarna kan je aan de slag. Het volume van de pen kan je zelf harder en zachter zetten met de knoppen op de pen.tiptoi startersetOp elke pagina staan verschillende symbolen. Elk symbool heeft zijn eigen betekenis. Zo kan je gaan ontdekken als je op het oog tipt. Dat betekent dat je zelf kan tippen op het boek, de pen speelt dan het bijbehorende geluid af. Tip je op de muzieknoot dan hoor je een liedje dat bij de bladzijde past. Als je daarna op de plaatjes tipt, dan krijg je kleine verhaaltjes. De dobbelsteen betekent dat je een zoekspel gaat spelen. Je hoort dan verschillende vragen en het antwoord mag je aantippen. De i betekent ‘informatie’, de stopknop betekent dat de pen stopt waar hij op dat moment mee bezig is en het laatste symbool herhaalt wat er als laatste is gezegd.

Aukje vindt het het leukste om de vragen te beantwoorden. Sommige zijn makkelijk, andere wat moeilijker. De moeilijkere vragen zijn erg goed voor haar woordenschat. Omdat ze het spel vaker speelt, herhaalt ze de moeilijke woorden vaak en zo kan ze de betekenis goed onthouden. Iets waar deze mama-juf stiekem best blij van wordt 😉 Het fijnste aan Tiptoi is misschien nog wel dat kinderen het helemaal zelf kunnen spelen. De pen geeft namelijk zelf aan of een antwoord goed is of fout. Is het antwoord fout, dan mag het gewoon opnieuw gedaan worden. Bij het tweede foute antwoord geeft de pen zelf het goede antwoord, zo gaat het niet frustreren bij je kind.tiptoiWij hebben de Tiptoi starterset, met het boek ‘Bij ons thuis’, maar er zijn nog veel meer bijpassende Tiptoi materialen te koop. Zo zijn er wel 13 verschillende boeken verkrijgbaar, 10 spannende leerspellen, 3 puzzels, een interactieve globe en nog ontzettend veel speelfiguren. Bij de 4 startersets is de Tiptoi pen al meegeleverd, Voor elk ander product kunnen de audiobestanden via internet worden gedownload en op de stift worden geladen. Makkelijk en gratis!

De startersset die wij hebben is al voor kinderen vanaf 3 jaar te gebruiken, maar er zijn ook producten te koop voor kinderen van 10 jaar. Super leuk, want je hoeft de stift maar eenmalig aan te schaffen en je kan zo bijvoorbeeld elk jaar een nieuw boek of product cadeau geven. Er is namelijk voor elk kind wel een leuk bijpassend thema, denk aan klokkijken, de wereld verkennen, muziek, dieren, mijn lichaam, leren tellen, Egypte, Engels leren, leren lezen, op de boerderij en nog veel meer. Ik zou zeggen, neem zeker zelf even een kijkje want het is echt ontzettend leuk allemaal!

Je kan de Tiptoi producten onder andere hier verkrijgen, prijzen variëren vanaf € 6,53 voor een speelfiguur, € 12,95 voor een puzzel, € 39,95 voor alleen de stift tot € 49,95 voor een starterset. Kende jij Tiptoi® al?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

tiptoitiptoi starterset

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.