Dit zijn de veiligste autostoeltjes *

veiligste autostoeltjes“Aantal verkeersongelukken wederom gestegen”. Vorig jaar raakten meer dan 21.000 mensen gewond in het verkeer. Je moet er toch niet aan denken dat jouw kinderen door de auto worden geslingerd tijdens zo’n ongeval? Het zette me even met beide benen op de grond en herinnerde mij eraan hoe belangrijk goede autostoeltjes zijn. En daarom ging ik eens op zoek naar de veiligste autostoeltjes. En de uitslag zal je verbazen…

Zodra je zwanger bent ga je aan de slag met je baby uitzetlijst. Je begint vaak met de grootste dingen, zoals de kinderkamer en de kinderwagen en besteed ontzettend veel tijd aan het uitzoeken hiervan. Bij veel winkels krijg je een Maxi Cosi cadeau bij het aanschaffen van een kinderwagen. En zo grondig als je alles hebt uitgezocht voor de kinderwagen, zo onnadenkend neem je waarschijnlijk de Maxi Cosi aan. Terwijl de veiligheid in de auto juist ontzettend belangrijk is. Dus om alle kersverse ouders een handje te helpen, zet ik vandaag de veiligste autostoeltjes op een rijtje.

Beste babystoeltje met gordelbevestiging

 1. Maxi Cosi Pebble Plus.
 2. Cybex Aton 5
 3. Joie i-Gemm

Zelf hebben we nog een hele oude maxi Cosi. Eentje die we inmiddels bijna vijf jaar geleden bij de kinderwagen voor Aukje kregen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet weet welk type het precies is, maar hij is dus van Maxi Cosi en hij voldoet nog prima. Inmiddels is Emmi eruit gegroeid dus hebben we hem niet meer nodig, maar we hebben hem met veel plezier bij beide kindjes gebruikt.

Beste babystoeltje met Isofix bevestiging

 1. Peg Perego Primo Viaggio SL met Isofix-basis
 2. Kiddy Evo-Luna i-Size
 3. Maxi-Cosi Pebble met FamilyFix onderstel

Inmiddels hebben we een auto met Isofix, dus als we nu een nieuwe babystoel zouden moeten uitzoeken dan zou het er zeker eentje worden met Isofix bevestiging. Ik vind het ideaal, je klikt het stoeltje vast en klaar. makkelijker en veiliger.

Beste peuterstoeltje met gordelbevestiging

 1. Britax Römer King II LS
 2. Britax Römer King II
 3. Maxi-Cosi Tobi

Wij hebben zelf de Maxi Cosi Tobi. Deze is ook nog van Aukje geweest en hebben we dus gekocht toen we nog geen Isofix in de auto hadden. Ik vind het een erg fijne stoel, omdat hij makkelijk in de auto te zetten is, je kan hem op verschillende standen zetten (liggend), de riempjes blijven omhoog staan en hij is lekker hoog dus Emmi kan fijn rondkijken als ze erin zit. Aanrader dus als je geen Isofix hebt.

Beste peuterstoeltje met Isofix bevestiging

 1. Cybex Juno 2-fix
 2. Kiddy Phoenixfix Pro 2
 3. Kiddy Phoenixfix 3

Als we nu een nieuwe autostoel voor Emmi zouden kopen dan zou ik eerlijk gezegd niet weten welke ik moet kiezen. De stoeltjes met vangtafel lijken me echt totaal niet fijn zitten en Emmi kennende zal ze het wel weg willen duwen. Achteruit vervoeren is het veiligste, maar aan die stoel zitten ook weer wat nadelen. Mijn eerste gevoel zegt de Maxi Cosi, maar dat is “pas” nummer 5 in de lijst. Niet echt de veiligste stoel dus…

Beste kinderstoeltje met gordelbevestiging

 1. Cybex Solution M
 2. Britax Römer Kid II
 3. Maxi-Cosi Rodi XP 2

Beste kinderstoeltje met Isofix bevestiging

 1. Britax Römer Kidfix SL SICT
 2. Britax Römer Kidfix XP SICT
 3. Kiddy Cruiserfix 3

Voor Aukje hebben we nu de Maxi Cosi RodiFix Air protect, nummer 7 op de lijst. Een fijne stoel, makkelijk in gebruik en door de Isofix staat hij stevig en veilig in de auto.

En weet je waar ik me nou zo over verbaas? Dat ik van de meeste van deze merken gewoon nog nooit heb gehoord! Hoe is dat mogelijk? Wil je zelf de testresultaten bekijken, inclusief testoordeel en prijs, kijk dan zeker even op de site van de Consumentenbond. Daar kan je alle tests uitgebreid bestuderen en zo zelf kiezen welke autostoel het beste bij jou en je kindje past. Overigens is de nieuwste Maxi Cosi AxissFix air, de eerste autostoel met airbags, hier nog niet in meegenomen.

Welke autostoel heb jij voor jouw kindjes?

Bron: Consumentenbond

Liefs Charlotte

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.