Terug in het sportritme

Voor de vierde keer in twee weken tijd rijd ik de parkeerplaats van de sportschool op. Ik ben zo ontzettend blij dat we weer kunnen sporten! Meteen zit ik weer in hetzelfde ritme als voordat de sportscholen dicht gingen, lekker drie keer per week!

Het mailtje van de sportschool

Vorige week zondag kreeg ik een mailtje van de sportschool. Ik had het mailtje al verwacht, maar was super blij dat hij dan ook echt kwam. We mochten weer komen sporten! Weliswaar aangepast en in de buitenlucht, maar we kunnen in ieder geval weer iets doen, zo fijn!

Sporten op doktersadvies

Als je mij al langer volgt dan weet je misschien nog wel dat ik altijd a-sportief was. Vanwege mijn hypermobiliteit was het advies van de huisarts om te gaan sporten, zodat ik mijn spieren zou trainen en ik minder gewrichtspijn zou hebben. Na dat advies een jaar lang in de wind te hebben geslagen begon ik dan toch, ik sloot een abonnement af (en hoe haha) en ging braaf twee keer per week sporten. Ik begon met e-Gym, maar na driekwart jaar was ik dat beu. Ik besloot om lessen te gaan volgen, spannend, maar weer even wat anders.

Een lekker ritme

Al snel bleek dat ik de lessen eigenlijk heel erg leuk vond. Ik wisselde Power (Bodypump) en Xcore met elkaar af en begin dit jaar ging ik zelfs drie keer per week sporten. Ik zat net lekker in een ritme, zat daardoor ook lekkerder in mijn vel (letterlijk en figuurlijk) en toen gingen de sportscholen dicht. Bam. Daar ging mijn ritme. In de eerste weken probeerde ik het vol te houden om thuis ook drie keer per weer te sporten maar na een tijdje verslofte het en deed ik niks meer.

Back on track!

En nu heb ik de draad sinds anderhalve week dus weer opgepakt, zo fijn! We mogen ons maar inschrijven voor twee lessen per week (wat ik begrijp, zodat iedereen de kans krijgt om mee te doen) en dus probeer ik zowel Power als Xcore wekelijks te plannen. En omdat ik twee weken geleden dan eindelijk een eigen, super gave, paarse Xco trainer heb gekocht doe ik op zaterdag thuis ook nog een lesje Xcore. Heb ik toch mijn drie sportmomenten weer terug!

In de buitenlucht

Hoewel het een beetje behelpen is allemaal, we hebben bij de sportschool niet heel veel ruimte buiten, is het een prima oplossing en kunnen we in ieder geval weer lekker aan de gang. En stiekem vind ik het wel fijn in de buitenlucht. Alleen doen mijn handen wel pijn na het planken of opdrukken op de tegels buiten, maar als dat alles is 😉

En jij? Ben jij ook alweer aan het sporten of is jouw sportschool nog steeds dicht? (Of geen van beiden, dat kan natuurlijk ook 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.