Maïsdoolhof

DSC02323 [800x600]Een week geleden schreef ik over de speelschuur die we thuis hebben. Ik vertelde wat over de Hoeve zelf en wat we er allemaal doen. Elk jaar hebben we ook een maïsdoolhof. In het maïsveld dat achter onze parkeerplaats ligt, maken we dan een doolhof (elk jaar een andere uiteraard) en daarbij hoort een speurtocht. Dit jaar draait het doolhof om het zoeken van de maïsmonsters en Aukje mocht het doolhof deze week testen…

Het principe van het doolhof is elk jaar hetzelfde. Voor € 5, – per kind (ouders mogen gratis mee) krijg je een beker ranja, de speurtocht door het maïs, met een leuke kleurplaat en puzzels achterop, een waterijsje en na afloop een cadeautje. De speurtocht is wel elk jaar anders, net zoals de gangpaden door het maïs.DSC02296 [800x600]Dit jaar moet je op zoek naar de maïsmonsters. De speurtocht begint bij de schapenweide. Je loopt er doorheen en zo kom je bij het maïs terecht. Eenmaal in het maïs ga je op zoek naar de acht maïsmonstertjes. Deze staan door het hele veld verstopt dus je moet goed zoeken. Bij elk monstertje staat een gekleurde vorm, en deze moet je op de puzzel met elkaar verbinden. Als je dat goed hebt gedaan bij alle monsters, dan komt er een code uit waarmee je de schuur zogenaamd kan openen zodat de monsters in de schuur gestopt kunnen worden.DSC02344-1Nieuw dit jaar in het doolhof is de fotomuur. Hier kan je een leuke foto maken van je kids (of van jezelf natuurlijk) in het doolhof. Ook hebben we dit jaar een extra interactieve puzzel in het doolhof zelf. Deze is gratis en kan je doen tijdens je speurtocht door het maïs.

Aukje vond het erg leuk! Eigenlijk adviseren we het doolhof vanaf ongeveer 3/4 jaar, maar Aukje heeft ook genoten! Ze liep door de gangen alsof ze er elke dag kwam en wees vol enthousiasme de monstertjes aan. Af en toe wilde ze ook even gedragen worden, maar dat is ook niet erg.DSC02303 [800x600]Het doolhof is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00-18.00 uur. Kijk voor meer info op www.debrandevoortsehoeve.nl Ook leuk voor bijvoorbeeld een kinderfeestje.

Zijn jullie al eens ooit in een maïsdoolhof geweest?

DSC02302 [800x600]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.