Naar de dierentuin

DSC02207 [800x600]Eerder deze week hadden Aukje en ik het plan om naar de dierentuin te gaan. We hebben een abonnement op Dierenrijk, hier vlakbij, dus we zijn al een paar keer eerder geweest. In het begin dacht ik dat Aukje misschien nog wat te klein zou zijn, maar dat bleek toch niet zo. Aukje vindt het leuk!

Ik had bedacht dat we na Aukjes slaapje, zo rond drie uur konden gaan. Al vanaf half drie begin ik dan op de klok te kijken, ze zal zo wel wakker worden… Ik ga nog even verder met het opruimen van de was en als ik daarmee klaar ben dan is het drie uur. Ik besluit om met niks nieuws meer te beginnen, want ze ligt er nu drie uur in, elk moment kan ze wakker worden… Nou niet dus, om vier (!!!) uur ben ik maar naar boven gegaan waar ze me heel suf vanuit haar bedje aan zat te kijken. Hop mee naar beneden en even rustig wakker worden op de bank. Na een half uur (jaja, ze lijkt op haar ouders, rustig opstarten na het slapen 😉 ) was ze klaar om iets te gaan doen. Maar inmiddels was het half vijf en regende het ontzettend hard, dus helaas, geen dierentuin.DSC02199 [800x600]De dag erna werden we wakker met een heerlijk zonnetje, dus na het ontbijt reden wij richting de dierentuin. Ik nam een tas mee met extra luiers, drinken voor Aukje, mijn portemonnee, telefoon en fototoestel en een boterham voor de terugweg. Ik neem voor Aukje meestal mijn eigen eten en drinken mee, omdat ze nog niet echt een zitkont heeft dus lekker wat eten bij het restaurant zit er nog niet in 😉 . Ook nam ik deze keer de kinderwagen mee. Het plan was om tegen half twaalf weer naar huis te gaan zodat Aukje nog lekker een boterham kon eten en dan thuis lekker haar middagslaapje kon doen.1437477913594 [800x600]Bij de dierentuin staan ook altijd een aantal bolderwagens. Deze kan je lenen en zijn ook erg handig met de kinderen. Je kan er al je spullen in kwijt en vervolgens laat je je kind de wagen duwen 😉 Haha nee grapje natuurlijk maar Aukje vindt het wel leuker om de bolderwagen de trekken en duwen dan om erin te zitten.

Eenmaal in de dierentuin liepen we de route en Aukje rende in een sneltempo overal aan voorbij… Haha. Bij sommige dieren bleef ze even staan kijken, en zo af en toe wilde ze even gedragen worden of even in de kinderwagen. De dierengeluiden kwamen tevoorschijn en Aukje begint zelf ook al een volleerd papegaai te worden 😉 Steeds meer van wat ik zeg probeert ze om na te zeggen. De dieren waar we vanachter glas naar kunnen kijken zijn favoriet bij onze held haha. Best wel knap eigenlijk, dat ze toch op de een of andere manier al begrijpt dat de dieren dan niet bij haar kunnen komen. Toen we langs de geiten liepen en er een geit naar ons toe kwam lopen wist ze niet hoe snel ze naar mij moest komen met haar armpjes omhoog. Ze klimt dan als een klein aapje in mijn armen, “veilig bij mama, waar de geit niet in mijn billetjes kan happen”.DSC02249 [800x600]Onderweg moesten we natuurlijk ook even spelen bij de verschillende speeltuintjes. Helaas zijn eigenlijk al deze speeltuinen nog net wat te moeilijk voor Aukje om echt helemaal zelf te kunnen spelen. Met hulp van papa en mama lukt het natuurlijk al wel. De glijbanen hebben net een te moeilijke trap om zelf op te klimmen, waardoor Aukje toch wel veel hulp nodig heeft. Niet erg natuurlijk, maar soms is het ook fijn als ze even zelf kan spelen.DSC01467 [800x600]We waren er al heel vroeg, en ook alweer redelijk vroeg weg dus we hebben geen shows gezien. De vorige keer dat we er waren toen mocht Aukje een zeehond komen aaien. Dat durfde ze natuurlijk niet, maar papa wel! Ik vond dat de verzorger het erg leuk deed, en je kon hem ook allerlei vragen stellen. Erg leuk!

Rond half twaalf gingen we weer naar huis toe. Het was een kort bezoekje, maar met ons abonnement zullen we nog veel vaker gaan! Al denk ik wel dat we de volgende keer zonder wagen gaan, dan kan ze lekker zelf lopen en bepalen naar welke diertjes we gaan. Wie weet durft ze nog wel ooit een diertje te aaien, maar voorlopig blijft het denk ik toch nog even bij kijken 🙂

Gaan jullie wel eens naar de dierentuin?DSC01452 [800x600]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.