Angelique: Peppa Pig bij jeugdland Amsterdam

Ondanks dat Dewi nog net geen 11 maanden is, vindt zij Peppa Pig ontzettend leuk. Dus wellicht begrijpen jullie mijn blijdschap toen ik afgelopen weekend namens Aukjeswereld naar een meet en greet met Peppa Pig bij Jeugdland in Amsterdam mocht. Wel erg spannend, want hoe zou Dewi op de echte Peppa reageren? Op tv is het vaak leuk, maar kinderen willen nog wel eens in huilen uitbarsten als er een levensgrote pop voor hun neus staat… 

De meet en greet met Peppa Pig was gepland tussen 10 en 12 uur ’s ochtends. Precies de tijd dat Dewi meestal gaat slapen. Deze ochtend was zij al vroeg wakker waardoor ik goede hoop had dat mevrouw een tukje in de auto zou doen. Niets was minder waar. Ze werd er zelfs een beetje chagrijnig van. En door diverse omleidingen duurde de rit nog een stuk langer ook. Uiteraard viel zij in slaap 5 minuten voordat wij daar waren, maar daar had ik rekening mee gehouden. Onze maxi-cosi kan op het onderstel van de kinderwagen dus dan hoefde ik Dewi niet wakker te maken.Na aankomst sliep Dewi welgeteld nog 5 minuten verder tot wij, Jonah had ook besloten om mee te gaan, werden verwelkomd door een medewerker van de organisatie. Dat was brullen, want Dewi is nog steeds erg eenkennig. Oh jee, hoe zal het dan verder gaan verlopen in een zaal met mensen? Dewi zag de versiering van Peppa Pig en was gelijk blij. Wederom een warm welkom door een andere medewerker van de organisatie en een uitleg over het programma. Ik zocht een plaats achterin de zaal, zodat Dewi alle ruimte had.

Dewi vond het bord van Peppa Pig erg interessant en die heeft zij dan ook uitvoerig bestudeerd. Vlak daarna waren de aanwezigen compleet en begon het programma. Als snel kwam Peppa Pig binnen en mochten alle kinderen met haar op de foto. Dewi werd helemaal wild toen zij Peppa zag en begon te gillen van enthousiasme! Peppa zelf vond zij dan ook helemaal niet eng en zij heeft haar een high five gegeven. Toch wel heel erg leuk die Peppa.Daarna gingen wij naar buiten om een speurtocht te doen door Jeugdland. Wat een mooie plek is dat zeg! Er is een bijenkwekerij, een kinderboerderij, een natuurspeeltuin en je kan er zelf de mooiste hutten bouwen. Zowel Dewi al Jonah hebben genoten van de speurtocht, de dieren en de speeltuin en als laatste kwam Peppa Pig nogmaals naar ons toe.Tegen 12 uur was het programma afgelopen en kreeg ieder kind een mooie goodie bag mee naar huis. Thuis aangekomen hebben wij deze bekeken en vooral het masker valt erg in de smaak bij Dewi. Al met al vond ik het goed georganiseerd door zeer vriendelijke medewerkers op een prachtige locatie en heeft Peppa voor veel blijdschap gezorgd bij mijn kleine meid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.