Op bezoek bij Fien en Teun – Avonturenboerderij Molenwaard

avonturenboerderij molenwaard

“Fien en Teun!” Twee snoetjes beginnen te stralen zodra ze de wapperende vlaggen van de avonturenboerderij zien. We pakken de spullen uit de auto en lopen door de vrolijk gekleurde poorten, klaar voor een dagje op de boerderij!

avonturenboerderij molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard

De entree

Nog voor de Entree staat Michael van Hoorne zelf de gasten van die dag te ontvangen. We maken even een praatje en ze verwachten een druk dagje. Na de hittegolf van de week ervoor waren de weersomstandigheden perfect dus begrijpelijk. We lopen naar de ingang van Avonturenboerderij Molenwaard en worden enthousiast ontvangen. We kopen een parkeermunt, krijgen de vraag of we een zakje voer voor de geitjes willen kopen en of we misschien een picknickmand willen bestellen. Dan krijgen de meisjes allebei een opdrachtenboekje. Hierin staan allerlei leuke vragen en opdrachten om te beantwoorden. Als het boekje vol is dan mag je het inleveren en krijg je een diploma, leuk!

fien en teun

Het plein

Naast de entree staat een schattig klein winkeltje. Hier kan je allerlei spulletjes kopen van de Avonturenboerderij. Denk aan knuffels van Fien en Teun maar ook van de dieren bijvoorbeeld. Verkleedsetjes, kinderbezempjes, rompertjes en nog veel meer. Verder staat er nog een kraampje op het plein waar je een bestelde picknickmand kunt afhalen, een kraampje waar je wat te snoepen of drinken kunt kopen en verder zijn er de toiletten, het restaurant en theater te vinden. Na een autorit van ruim een uur zijn we wel toe aan een kop koffie, dus terwijl de kinderen in de speeltuin spelen nemen wij plaats aan de picknicktafel.

avonturenboerderij molenwaard
fien en teun

Verschillende shows

Op het plein staat een bord met de tijden van alle shows die er die dag zijn en dat zijn er nogal veel! We beginnen met de openingsact van Fien en Teun, op het plein zelf. Mooi op tijd komen de boer en het boerinnetje het podium oplopen en al snel verzamelen alle kinderen zich er omheen. Aukje staat vooraan enthousiast mee te dansen en Emmi besluit om het van een afstandje te bekijken, veilig bij mama op schoot. Na afloop van de show mogen de kindjes met Fien en Teun op de foto. Dat vind ik altijd zo leuk bij alle shows van van Hoorne! We hebben dan ook een geweldige foto met twee stralende snoetjes bij Fien en Teun, maar die kan ik helaas niet delen omdat de meisjes daar dus op staan, maar ze vonden het geweldig, zelfs Emmi kon niet stoppen met lachen. De rest van de shows zijn door het hele park verspreid. Kleine informatieve shows waar wordt verteld en gezongen over de bijen of paarden bijvoorbeeld, afgewisseld met de wat grotere shows door Fien en Teun zelf of de speciale themashows (heel augustus is dat nog Peppa Pig). Allemaal even leuk voor de kinderen en zoals we gewend zijn van van Hoorne, super interactief!

avonturenboerderij molenwaard
avonturenboerderij molenwaard

Avonturenboerderij Molenwaard

Als we over de avonturenboerderij lopen komen we van alles tegen. We beginnen bij de bijen en de vlindertuin. Al snel komen we bij de moestuin en daar mag Aukje zelf twee zaadjes zaaien. Nadat we nog even in de kas hebben gekeken en we alle groenten hebben gezocht lopen we weer verder. Zo lopen we voorbij de koeien, varkens, paarden, schapen en de geitjes maar ook de kleinere dieren worden niet vergeten. Cavia’s, konijnen, kippen, eendjes, aan alle boerderijdieren is gedacht. Nou zijn onze kinderen een beetje bang voor dieren, dus we zijn veilig buiten de dierenweide gebleven, maar de meeste kinderen waren daar lekker aan het knuffelen met de geitjes en konijntjes.

koe melken
avonturenboerderij molenwaard

Lekker spelen

Tussendoor is er genoeg gelegenheid om te spelen. Tijdens het lopen kom je al leuke interactieve borden tegen maar er zijn ook speeltuintjes, een tractorbaan en je kan zelfs ponyrijden. Er was een heuse modderbaan en ook aan de kleinsten is gedacht. Grote puzzels, koemelken, over het blote voetenpad, door het wilgendoolhof, in een bootje varen en op bepaalde momenten mag je zelfs de kleine geitjes de fles geven, pony’s borstelen. Genoeg te doen en beleven!

kaasspel
Avonturenboerderij Molenwaard

Leerzaam

Overal op de boerderij staan leuke borden waar Fien en Teun wat informatie geven over het boerderijleven. Zo is een dagje op de avonturenboerderij niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens super leerzaam. Zo kan je een kijkje nemen in de molen waar de molenaar je allerlei leuke dingen vertelt over de molen en leer je ook een heleboel door de opdrachten uit het boekje te maken. Super leuk!

avonturenboerderij molenwaard

Onze indruk van de boerderij

Ik vond het ontzettend leuk op Avonturenboerderij Molenwaard en vind het een echte aanrader om eens een dagje naartoe te gaan. Onze kinderen zijn 2 en 5 en hebben zich van 10:00 tot 14:30 goed vermaakt en hadden er eigenlijk nog geen genoeg van. Met jonge kinderen kan je hier dus prima een hele dag vertoeven. De boerderij ziet er netjes en verzorgd uit, de aankleding is erg leuk (personeel is allemaal als boer/boerin gekleed) en ook als volwassene is er genoeg te zien en te leren. Leuk weetje, Avonturenboerderij Molenwaard is verkozen tot het leukste uitje van Zuid-Holland in 2019 (ANWB), tot het verrassendste dagje uit 2018 (Jumbo) en het beste Family Entertainment Center 2019 (NRIT Media).

zaaien op de boerderij
Avonturenboerderij
Molenwaard

Praktische info

Avonturenboerderij Molenwaard is te vinden in Groot-Ammers in Zuid Holland. De entreeprijs is in het hoogseizoen € 13,00 en in het laagseizoen € 10,00 voor iedereen vanaf 2 jaar. Een parkeermunt kost € 5,00 en een gevulde picknickmand (vooraf reserveren, vanaf 2 personen) € 10,00 p.p. Je mag zelf eten en drinken meenemen maar op de Avonturenboerderij is ook voldoende eet – en drinkgelegenheid. De boerderij is leuk voor kinderen van 2 tot ongeveer 8 jaar. Kijk voor actuele openingstijden en uitzonderingen even hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.