Hans & Grietje de musical

Hans & Grietje de musical“Mama, ik vond Hans en Grietje leuk! Gaan we morgen weer?” Nog enthousiast van de leuke voorstelling, reden we gisteren naar huis. We mochten gisteren namelijk naar Hans & Grietje de musical en ik kan niet anders dan Aukje gelijk geven, het was ontzettend leuk!

Alweer een tijdje geleden kregen we een persbericht via de mail, Van Hoorne entertainment had weer een nieuwe musical, Hans & Grietje. En omdat ik de musicals van Van Hoorne altijd ontzettend leuk vind, voor zowel Aukje als mezelf, vond ik het dan ook erg leuk dat we hier naartoe mochten. En wat het uitje nog leuker maakte, was dat we samen met een aantal lieve meiden uit ons appgroepje mochten gaan! Gisteren was het dan zover, we verzamelden in de foyer van theater De Hofnar in Valkenswaard en na een korte meet-up konden we naar binnen.Hans & Grietje de musicalHet verhaal van Hans en Grietje was in mijn herinnering nogal eng, met een boze heks die Hans wilde vetmesten om op te eten. Gelukkig was de musical helemaal niet eng, maar juist ontzettend grappig. In plaats van een enge heks is er een komisch duo. Ook willen ze Hans niet opeten, maar sluiten ze Hans op omdat ze kindertranen nodig hebben voor een toverdrankje. Door deze kleine aanpassingen, is het verhaal ontzettend geschikt voor kleine kinderen. Het is totaal niet eng en juist ontzettend grappig, zowel voor de kinderen als voor de aanwezige volwassenen.Hans & Grietje de musicalWat ik zelf altijd zo leuk vind aan de musicals van Van Hoorne entertainment is dat je steeds dezelfde hoofdrolspelers in elke musical terug ziet komen. Michael van Hoorne zelf weet elke voorstelling weer het publiek te verrassen met zijn improvisaties, die niet alleen alle aanwezige ouders aan het lachen maken maar ook zijn tegenspelers. Hilarisch om te zien dat de mannen van het licht en geluid en Hans en Grietje zelf zich ook weer even moesten herpakken na een ontzettend flauwe, maar heerlijke grap van zijn alter ego Titus. Daarnaast was er tijdens de musical ook weer even tijd voor een dansje met het publiek, erg leuk! Gelukkig zaten wij aan het gangpad, zodat Aukje even helemaal los kon gaan.Hans & Grietje de musicalBij elke voorstelling mogen de kinderen verkleed komen en wordt er een heus prijzenpakket uitgedeeld aan diegene die het mooist verkleed is. Ook is er na afloop van de voorstelling, zoals altijd bij Van Hoorne, uitgebreid de tijd om op de foto te gaan met alle spelers uit de musical. Dat liet Aukje zich geen twee keer zeggen! Ze poseerde als een volleerd fotomodel met alle spelers. Natuurlijk konden we niet naar huis voordat er nog even een kleurplaat werd gekleurd en ook konden we niet onopgemerkt voorbij de merchandise kraam lopen. Ach ja, het was een gezellige middag en daar gaat het om toch?

Wat ons betreft is Hans en Grietje de musical dus een dikke vette aanrader. Hij wordt geadviseerd vanaf 4 jaar, maar als je 75 minuten stil kan zitten dan kan je er ook wel met en 3 jarige peuter naartoe. Kijk hier voor meer informatie en de actuele speellijst.

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.