Leuke uitjes bij warm weer

uitjes bij warm weerHeel Nederland zit te puffen en te klagen, want deze week wordt het weer ontzettend heet.  Mij hoor je (nog) niet klagen, al vind ik het wel moeilijk om nog leuke uitjes te bedenken aangezien bijna alles te warm is. Maar deze activiteiten kan je wel doen bij warm (heet) weer…

 • Zoek een kabouterpad in de buurt. Meestal zijn deze namelijk in de bossen en daar is volop schaduw. Goed te doen dus, zeker als je lekker in de ochtend gaat. Pas wel goed op voor processierupsen…
 • Hetzelfde geldt voor een blotevoetenpad. Zoek wel even uit of deze ook echt in de bossen/schaduw ligt, als dat zo is dan is het super leuk om te lopen samen met de kids.
 • Ga naar een waterspeeltuin. Een combinatie van een zwembad en een speeltuin. Minder water, meer te spelen. Wel in zwemkleding en super leuk voor de kinderen. Moeten ze niet bang zijn om nat te worden…
 • Of een gewone speeltuin of pretpark waar ook veel water is. In Eindhoven kan je bijvoorbeeld bij de Splinter terecht, maar je kan ook naar natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch in Den Bosch bijvoorbeeld.
 • Of ga juist het water op met een boot, kano of waterfiets. Denk aan Giethoorn, de Biesbosch, de Dommel en ook in de rest van Nederland zijn er vast genoeg plaatsen waar je lekker het water op kunt.
 • Onze eigen binnenspeelschuur is lekker koel nu. Nou weet ik dat dat niet het geval is bij alle binnenspeeltuinen, maar informeer even van tevoren en wie weet heb je geluk en kunnen de kinderen lekker uitrazen in een ballenbak terwijl jij lekker koel van een kopje thee kunt genieten.
 • Zoek een buitenzwembad op. Dan kan een gewoon zwembad zijn maar ook de zee of een natuurzwembad. Maar grote kans dat het daar ontzettend druk is omdat er natuurlijk meerdere mensen verkoeling zoeken.

uitjes bij warm weer

 • Heb je al aan de schaatsbaan of indoor skibaan gedacht? daar hoef je niet bang te zijn voor oververhitting… 😉
 • Ga lekker samen met je kinderen naar de Bibliotheek. Deze tip kwam eigenlijk van Monique, zij was daar geweest en vertelde dat het er heerlijk koel was en niet druk. Perfecte combinatie als je het mij vraagt. En de kinderen vermaken zich er prima.
 • In dezelfde categorie, koel en niet druk, de bioscoop. Laat je kinderen een leuke film uitkiezen, koop een enorme bak popcorn en geniet van de donkere, koele bioscoopzaal.
 • Maare je hoeft niet altijd weg te gaan om te genieten hoor. Voor hetzelfde geld van een entreekaartje voor een pretpark heb je namelijk ook een spectaculair zwembad gekocht inclusief glijbaan en sproeier. Even opblazen, tuinslang aansluiten, picknickkleed tevoorschijn halen en je hebt gegarandeerd een geweldige dag in eigen tuin.

Wil je liever niet op pad, maar gewoon lekker thuis blijven? Ook dan zijn er genoeg leuke en verkoelende activiteiten te bedenken. Kijk maar eens bij het artikel: “Wat te doen bij warm weer“.

Heb jij nog een leuke aanvullende uitjes bij warm weer? Ik hoor het graag!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?uitjes bij warm weer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.