Kidsweek – Begrijpend lezen oefenboek (+win!) * GESLOTEN

begrijpend lezen oefenboekBegrijpend lezen is één van de belangrijkste vakken op de basisschool. Je hebt het namelijk voor alle vakken nodig om te kunnen begrijpen wat er staat. Toch zijn er veel kinderen die hier moeite mee hebben. Kidsweek komt daarom met een oefenboek voor thuis en ik mag drie exemplaren weggeven!

Heel veel kinderen vinden begrijpend lezen saai. Vaak komt dat door de lange teksten die niet aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Kidsweek is een krant, speciaal voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud. Deze krant verschijnt elke week en daarin staat het laatste nieuws uit de wereld, maar ook nieuws over dieren, games, films, boeken en sport. Deze teksten zijn speciaal geschreven voor kinderen, dus goed leesbaar en daarnaast staat de krant vol met leuke weetjes, prijsvragen, strip en moppen. Je kan als ouder zelf een abonnement op Kidsweek nemen, maar je kan ook als leerkracht een abonnement voor in de klas nemen. Er is zelfs een speciaal lespakket verkrijgbaar, waarmee je dus de huidige methode begrijpend lezen kan vervangen door Kidsweek. begrijpend lezen oefenboekEen andere reden dat veel kinderen begrijpend lezen saai vinden, is omdat ze het moeilijk vinden. Veel kinderen lezen niet zoveel en hebben daardoor meer moeite met moeilijke woorden en tekstbegrip. Maar hoe hoger de groep, hoe belangrijker begrijpend lezen wordt. Want worden in groep 4 de meeste toetsen nog voorgelezen, in hogere groepen moeten alle toetsen toch echt zelf worden gelezen. En als je dan niet weet wat er staat, hoe kan je dan de vragen goed beantwoorden? Dat geldt ook voor de geschiedenis toets en zelfs voor de rekentoets. Want uit een rekenverhaal de som halen, heeft heus niet alleen met rekenen te maken. Daarvoor is het ook belangrijk dat je weet wat je leest zodat je weet wat je uit moet rekenen. Begrijpend lezen oefenboekVaak wordt er het advies gegeven om extra te oefenen met begrijpend lezen. Maar hoe doe je dat nou als ouder? In groep 3 kan je beginnen met het stellen van simpele vragen na het lezen van een verhaal. Denk aan: “Over wie ging het verhaal? Waar speelde het verhaal zich af? En wat gebeurde er?” Maar in de hogere groepen komt er meer bij kijken. En omdat het soms best lastig is om zelf maar oefeningen te blijven bedenken, heeft Kidsweek een speciaal oefenboek gemaakt. Er zijn drie verschillende oefenboeken, eentje voor groep 4 & 5, eentje voor groep 6 & 7 en eentje voor groep 8. In de oefenboeken staan heel veel artikelen waarmee kinderen hun tekstbegrip en woordenschat kunnen vergroten. Dit kunnen ze individueel oefenen, maar ook samen met ouders. Daarnaast staan er op de website verschillende video’s die de teksten nog leuker maken. begrijpend lezen oefenboek

De overzichtelijke stappenplannen en de handige legenda bieden een steuntje in de rug bij het lezen van een tekst. Naast nóg beter begrijpend lezen leren kinderen in de drie oefenboeken ook van alles over de actualiteit, verbeteren ze hun topografische kennis én leren ze allerlei handige studievaardigheden aan. Genoeg geoefend? Dan kunnen de kids doorbladeren naar de moppen, raadsels en puzzels.
Zo wordt begrijpend lezen vanzelf een feest!

Wil jij één van de drie Kidsweek oefenboeken winnen? Laat dan in een reactie weten welk boek je zou willen winnen, voor groep 4 & 5, groep 6 & 7 of voor groep 8. Daarnaast zou ik het erg leuk vinden als je de Facebookpagina van Aukjeswereld leuk vindt. Het delen van dit bericht of taggen van iemand die ook wel met deze winactie mee wil doen is niet nodig, maar wordt wel gewaardeerd ? Je kan meedoen met deze winactie tot en met 22 april. Op 23 april krijgt de winnaar persoonlijk bericht. Enne, kan je niet zolang wachten dan kan je de Kidsweek oefenboeken hier bestellen. Heel veel succes!

Gefeliciteerd Linda Hazenberg, Simone en Astrid From! Veel plezier met jullie oefenboeken!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.