Win een Hubelino knikkerbaan!

hubelino“Ja maar juf, dat kan toch niet?” De opdracht die ik de jongens uit groep 5 gaf, bleek toch moeilijker dan verwacht. Maar ze bleven proberen en hadden er echt plezier in! De Hubelino knikkerbaan is leuk voor zowel kleuters als wat oudere kinderen (en ook papa’s kunnen er niet vanaf blijven) en deze week mag ik er eentje weggeven!

Een tijdje terug kreeg ik van Robbies Toys een ontzettend gave Hubelino knikkerbaan opgestuurd. Aukje pakte hem uit en wilde er meteen mee aan de slag. Niet alleen Aukje was enthousiast, maar ook papa. Samen bouwden ze een gave knikkerbaan en Aukje vond het geweldig om de knikkers naar beneden te laten rollen. Zelf een knikkerbaan bouwen was nog erg moeilijk, maar met hulp van papa lukte het wel!hubelinoToen pakte ik de lesbrief die ik gekregen had erbij. Ik besloot om Aukje een opdracht te geven die geschikt was voor groep 1-2, “bouw een knikkerbaan met twee heuvelblokken” Het was nog best een beetje moeilijk, maar met een beetje hulp lukte het wel. En wat was ze trots! Ik zette eerst de twee heuvelblokken achter elkaar. Zo kon er natuurlijk geen knikker doorheen, dat had ze snel genoeg in de gaten. Samen zochten we een oplossing en Aukje ontdekte dat de bal wel kon rollen als ze de heuvelstukken wat hoger plaatste. Super leuk om te zien dat ze, door te proberen, tot deze ontdekking kwam.hubelinoIk besloot om de knikkerbaan ook mee naar school te nemen. Want ook de kinderen in groep 5 vinden het nog leuk om te bouwen. Ik liet ze eerst lekker vrij proberen, al merkte ik dat er dan weinig uitkwam. Het bouwen van een knikkerbaan was blijkbaar moeilijker dan ik dacht. Dus ik besloot om ze een opdracht te geven. De opdracht kwam weer uit de lesbrief: “maak een baan waarbij de knikker omhoog rolt”. Dit vonden ze natuurlijk best een moeilijke opdracht, dus ik begon met een korte instructie over zwaartekracht.hubelino

De kinderen ontdekten dat de knikker niet vanzelf omhoog kon rollen, zelfs niet met een flinke zet. Ze bleven proberen, bouwden meerdere banen maar hadden echt nog wat hulp nodig. De knikker moet eerst voldoende vaart hebben, dan pas kan hij omhoog rollen… Na die tip gingen ze weer aan de slag. En na drie kwartier bouwen, afbreken en proberen lukte het eindelijk! Ze waren zo trots als een pauw!

hubelino

Ik merkte dat de kinderen het vrij bouwen wel leuk vonden, maar dat ze er pas na de opdracht meer plezier in kregen. Ze vonden het uiteindelijk ook ontzettend jammer dat de tijd om was en ze alles op moesten ruimen. Ik ga zelf nog nadenken over meer leuke, technische opdrachten bij deze knikkerbaan. Opdrachten voor zowel Aukje als mijn groep 5. Ik merk dat de kinderen het geweldig vonden om te experimenteren en dat is super leuk om te zien. Nu nog zorgen dat ik de knikkerbaan ongemerkt mee heen en weer kan brengen, want Aukje gaat mopperen als ik de baan mee naar school neem en de kinderen uit de klas gaan mopperen als ik hem weer mee naar huis neem. Het is ook gewoon zo leuk!

WIN!

Wil jij deze 85 delige Hubelino knikkerbaan winnen? Laat dan een reactie achter dat je meedoet. Daarnaast zou ik het erg leuk vinden als je de facebookpagina van Hubelino en Aukjeswereld leuk vindt. Het delen van dit bericht of taggen van iemand die ook wel met deze winactie mee wil doen is niet nodig, maar wordt wel gewaardeerd ? Je kan meedoen met deze winactie tot en met 6 oktober. Op 7 oktober krijgt de winnaar persoonlijk bericht. Heel veel succes!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.