22 weken zwanger: zwangerschapsupdate #9

22 weken zwangerO jee, deze week gebeuren er wat dingen die ik niet gewend ben. Ineens heb ik kennis gemaakt met een harde buik, vermoeide benen en ben ik weer enorm moe. Benieuwd hoe dat komt? Lees dan snel verder… 

Mijn zwangerschap van Aukje was er één uit het boekje. Ik had nergens last van, kon alles tot het einde blijven doen en was zelfs niet eens moe. Nou weet ik wel dat alle zwangerschappen anders zijn, maar deze week kom ik er toch ineens achter dat ik misschien wel wat teveel doe. Maar om de één of andere reden lukt het me nog niet echt om een stapje terug te doen…

Al eerder schreef ik dat ik het zo ontzettend druk heb sinds de zomervakantie. En elke keer als ik denk dat er weer een rustigere week aan komt, dan is die week ook al snel weer zo volgepland dat het toch maar druk blijft. Bijvoorbeeld deze week. Eigenlijk had ik nagenoeg geen afspraken. Ineens komen er twee grote en belangrijke aanvragen op de Hoeve bij (koffietafels dus die mensen wil je ook goed helpen natuurlijk) dus zo ineens weer twee halve werkdagen erbij. Ook afgelopen zondag heb ik op de Hoeve gewerkt en aan het einde van de werkdag was ik echt kapot. Ik merk gewoon dat ik het horecawerk minder gewend ben tegenwoordig en dat voel ik dus ’s avonds. Toen ik maandag ook nog eens een harde buik kreeg (wat ik eerder nog nooit heb gehad) was dat voor mij wel een teken dat ik even een beetje op moet gaan letten.

De baby is nu 28,5 centimeter lang en weegt zo’n 440 gram. Omdat de baby nu goed kan horen wil ik vanaf deze week elke avond voor het slapen gaan een speeldoosje op mijn buik leggen. Wie weet herkent ze het na de bevalling en wordt ze er rustig van! We hebben dat bij Aukje ook gedaan en het leek haar overigens niks te doen haha. Maar wie weet vindt dit mopje het wel fijn.

En dan de babykamer, hij is leeg! Nou ja, alleen de zonnebank moet er nog uit maar ik lijk nog niet van dat onding af te kunnen komen. Toen we deze week aan Aukje vroegen of ze op haar kamer wilde blijven slapen of voortaan op de andere kamer toen zei ze dat ze de nieuwe kamer wil. Ook prima, dat had ik niet verwacht trouwens, maar maakt het wel lekker makkelijk voor ons. Maikel heeft het deze week ook nog ontzettend druk, maar hopelijk kunnen we volgende week de nieuwe kasten van Aukje opzetten en de rest van haar nieuwe kamer in gaan richten.

Deze week vroeg ik op Facebook om leuke tips voor babykleding en er kwamen veel leuke reacties! Inmiddels heb ik een leuke bestelling geplaatst bij Jayno.nl (#nospon) dus binnenkort komt er een baby shoplog aan!

P.S. Heb jij de winactie van deze week al gezien?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.