26 weken zwanger: zwangerschapsupdate #13

26 weken zwangerEen half jaar zwanger, wauw, dat klinkt ineens heel erg lang! Terwijl het voor mijn gevoel allemaal zo snel gaat. Ik klets je weer even bij hoe het gaat, want vandaag ben ik 26 weken zwanger.

Wat was ons meisje heerlijk aanwezig deze week! Lekker rommelen, trappelen en misschien ook wel boksen hihi. Zo fijn! Een paar weken geleden voelde ik haar heel erg onderin mijn buik en de verloskundige bevestigde dat ze de toen in stuit lag, dus dat verklaarde het getrappel onder in mijn buik. Nu voel ik haar veel meer bovenin dus hopelijk betekent dat ook dat ze gedraaid is. Want hoe minder lang ze in stuit ligt, hoe kleiner de kans is dat ze ook een spreidbroekje krijgt straks. Komende week heb ik weer een afspraak bij de verloskundige dus ik ben benieuwd!

Ons moppie is nu ongeveer 35,6 centimeter lang en weegt zo’n 760 gram. Ze kan vanaf nu haar oogjes open doen, en krijgt steeds meer mee van het leven buiten omdat ze nu dus ook licht en donker kan onderscheiden. De placenta is nu net zo groot als de baby, wat een gekke gedachte. Vanaf deze week is de baby officieel levensvatbaar, een mijlpaal dus! Maar hopelijk blijft ze natuurlijk nog wel even lekker een paar weekjes zitten.

Met mij gaat het nog steeds erg goed. Ik merk wel dat ik wat vaker wil zitten tijdens bijvoorbeeld het winkelen of tijdens een dagje Efteling. Dan krijg ik wat meer last van mijn heupen en bekken, maar als ik dan even heb gezeten dan gaat het weer goed en kan ik er weer een tijdje tegenaan. Verder groeit mijn buik vrolijk verder en heb ik deze week toch nog maar een zwangerschapsbroek en een jurkje erbij gekocht. Die zie je binnenkort vast nog wel voorbij komen 😉 Op naar week 27!

P.S. Vanmiddag komt er nog een artikel online!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.