10 x Dit ga ik niet missen na de zwangerschap

zwangerschapstest

Ik ben natuurlijk ontzettend dankbaar en blij dat ik voor de tweede keer zwanger mag zijn. Mijn zwangerschap verloopt goed, het gaat goed met de baby en zoals ik gisteren al schreef vind ik zwanger zijn ontzettend mooi en bijzonder. Maar soms zijn er ook gewoon momentjes dat ik even wil klagen, dus vandaag de tegenhanger van gisteren, dit ga ik niet missen na de zwangerschap…

  • Dat je, als je uit eten gaat, niet kan bestellen wat je lekker vindt, of waar je zin in hebt, maar dat je beperkt bent tot de gerechten zonder rauw vlees of rauwe vis. Wat mij betreft wordt mijn volgende etentje pas na de bevalling en kan ik lekker sushi of carpaccio vooraf bestellen!
  • Tot op heden heb ik nog geen last van striae, en hopelijk blijft dat zo, maar je lichaam wordt er niet mooier van hoor, zo’n zwangerschap. Enorme blauwe aders over je buik en borsten, tepels waar je u tegen zegt, dikke opgezwollen enkels en een ploppende navel. Sexxyyyyy…
  • Als ik uitgebreid wil douchen, inclusief groot onderhoud (if you know what I mean) dan word ik daarna gewoon duizelig en moet ik echt een half uur rustig zitten om bij te komen. Lang leve de lage bloeddruk…
  • Om terug te komen op het groot onderhoud, wat een klus met zo’n enorme buik! Lijkt me heerlijk als ik weer kan zien waar ik nou eigenlijk aan het scheren ben.
  • Even snel iets pakken boven? Zodra ik boven ben moet ik eerst tien minuten uithijgen hoor. Een leerling vroeg laatst aan me “juf heb je gerend?” En toen was ik dus alleen de trap op gelopen…
  • De  onzekerheden. Bij de eerste echo, de twaalf weken echo, de twintig weken echo, de liggingsecho en gewoon het feit of het allemaal wel goed gaat met het kindje.
  • Dat die paar kledingstukken die nog passen, nu ook niet meer lekker zitten. Wat zal het fijn zijn als ik straks weer mijn eigen kleding aan kan!
  • Mijn zware buik. Begrijp me niet verkeerd, ik vind zwangere vrouwen prachtig en ik vind ook mijn eigen buik erg mooi. Maar hij steekt recht naar voren en is nou eenmaal erg groot en zwaar. En dat is, zeker in combinatie met een peuter, soms best zwaar.
  • Het opstaan uit bed als een omgeslagen schildpadje. En sta ik dan eindelijk naast mijn bed dan loop ik de eerste vijf stappen te waggelen van de pijn in mijn heupen. Zeer charmant!
  • En de “typische derde trimester kwaaltjes” ga ik ook niet missen hoor.

Wat miste jij absoluut niet na je zwangerschap?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.